x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

06 Sep 2005   •   00:00

Retragere - Rabobank nu mai vrea CEC

Rabobank nu doreste sa realizeze o achizitie in Romania, a declarat ieri presedintele bancii, Bert Heemskerk, la mai putin de o saptamana dupa ce institutia de credit olandeza a depus o scrisoare de interes pentru a participa la privatizarea CEC. "Suntem concentrati pe Polonia si Turcia, poate si pe alte tari din Europa de Est, dar nu pe Romania", a spus Heemskerk, dupa anuntul privind rezultatele financiare ale Rabobank pentru primul semestru. Alaturi de Erste Bank si Dexia, Rabobank era una dintre cele trei banci interesate de preluarea CEC care nu aveau deja o participare in piata romaneasca. Decizia Rabobank este asemanatoare cu miscarea facuta de ABN Amro, care s-a incris pe lista celor interesati de preluarea BCR si apoi a anuntat ca se retrage din cursa.

Statistica - Salariul mediu brut, 957 de lei

Castigul salarial mediu brut in luna iulie a fost de 957 lei noi, potrivit Institutului National de Statistica. Salariul mediu net a fost de 730 lei noi, mai mare cu 1,2% fata de luna precedenta. Cresterea se datoreaza acordarii de prime si stimulente in agricultura, silvicultura, industria alimentara si a bauturilor, fabricarea produselor textile. Salarii nete peste medie s-au acordat in domeniul intermedierilor financiare (2.134 lei noi), industria extractiva (1.137 lei noi), fabricarea produselor din tutun (1.613 lei noi), industria prelucratoare a titeiului (1.456 lei noi).

Joburi - O treime din angajari, online

Gradul de utilizare a Internetului ca instrument de recrutare a crescut, circa o treime dintre angajari avand la baza site-uri de recrutare, apreciaza Netbridge. "Circa 30%-33% dintre recrutari se realizeaza online, iar la companiile mari, ponderea ajunge si la 50% din angajari", a declarat Adrian Apostol, directorul MyJob.ro. Cele mai cautate domenii sunt IT, inginerie si, de curand, publicitate si PR.
×
Subiecte în articol: economic