x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

08 Apr 2005   •   00:00

  • 9 aprilie 2005
  • Statistica - Creste productia industriala

    Productia industriala s-a majorat in luna februarie cu 3,2% fata de perioada similara din 2004, majorarea pentru primele doua luni fiind de 5,8%, potrivit Institutului National de Statistica. Cifra de afaceri totala a intreprinderilor cu activitate principala in industrie a inregistrat in perioada ianuarie-februarie o crestere de numai 0,1%, in termeni reali, fata de perioada similara din anul precedent, in timp ce valoarea realizata in luna februarie s-a diminuat cu 3,7%, comparativ cu februarie 2004.

    Schimbare - Bogza, presedinte la Banc Post

    Presedintele Banc Post, Elena Petculescu, si-a anuntat, joi, retragerea din activitate, urmand sa fie inlocuita de Mihai Bogza (foto), fost viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Schimbarea conducerii va fi aprobata la 20 aprilie, in Adunarea Generala a Actionarilor. Elena Petculescu a condus Banc Post inca de la infiintarea institutiei, in 1991. Bogza a detinut functia de viceguvernator al BNR responsabil cu suprevegherea bancara pana in 2004, cand a fost schimbat de Parlament. Singurul partid care l-a sustinut atunci pentru un nou mandat a fost PNL. Numele lui Bogza a fost vehiculat in ultima vreme drept posibil presedinte al CEC si Eximbank.

    Privatizare - ARO, in atentia Procuraturii

    Procurorii verifica legalitatea contractului de vanzare-cumparare a societatii ARO Campulung Muscel de catre firma americana Cross Lander. Ei au in vedere si activitatea desfasurata post-privatizare, in legatura cu respectarea clauzelor contractuale, in special cele referitoare la instrainarea activelor care concura la realizarea obiectului de activitate al SC ARO SA. Societatea este in reorganizare judiciara, in urma cererii a peste 500 de disponibilizati din cadrul uzinei, carora li s-au adaugat si cateva firme la care societatea are datorii.

    ×
    Subiecte în articol: economic