x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

06 Apr 2005   •   00:00


  • 7 aprilie 2005
  • FONDURI. Ministerul Transporturilor trebuie sa gaseasca solutii pentru achitarea unor sume care ar fi trebuit platite de fosta guvernare, printre care se numara si restante de circa 90 milioane de euro pentru Autostrada Transilvania, a afirmat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice. El a apreciat ca punerea in opozitie a celor doua proiecte de autostrazi - Brasov - Bors, respectiv coridorul IV - este o interpretare eronata a necesitatilor Romaniei privind infrastructura de transport. In urma reducerii bugetelor unor ministere, bugetul pentru Autostrada Transilvania, programat initial pentru 2005 la circa 350 milioane de dolari, va scadea, cel mai probabil, cu aproximativ 100 milioane de dolari, a spus Borbely.

    BNR. "Guvernul va sprijini proiectul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind reinfiintarea Centrului Financiar Bancar, care a functionat in perioada interbelica in zona Lipscani", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu. De asemenea, prim-ministrul a spus ca proiectul "Centrul financiar bancar al Capitalei", organizat de BNR, poate sa devina unul de referinta nu doar pentru Bucuresti si pentru lumea financiar-bancara, ci pentru intreaga tara. Tariceanu a declarat totodata ca este increzator in faptul ca "testul" pe care BNR il va da prin liberalizarea contului de capital si trecerea la leul greu va fi trecut cu bine.

    AGRICULTURA. Agentia de Comert si Dezvoltare a Statelor Unite va acorda Ministerului Agriculturii (MAPDR) un imprumut nerambursabil de 173.987 de dolari pentru suplimentarea finantarii proiectului privind Cadastrul Forestier National si completarea termenilor de referinta. Obiectivul proiectului este realizarea unui "studiu de fezabilitate privind Sistemul informational de evidenta la nivel national a amenajarilor de imbunatatiri funciare din domeniul agricol", se arata intr-un comunicat al MAPDR. Ministerul intentioneaza sa utilizeze aceeasi tehnologie atat pentru cadastrul forestier, cat si pentru cel agricol.

    ×
    Subiecte în articol: economic