x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sulfina Barbu: sunt mai mulţi bugetari decât are nevoie statul pentru o funcţionare eficientă

Sulfina Barbu: sunt mai mulţi bugetari decât are nevoie statul pentru o funcţionare eficientă

25 Noi 2011   •   11:30
Sulfina Barbu: sunt mai mulţi bugetari decât are nevoie statul pentru o funcţionare eficientă

Reducerea cu 120.000 a numarului de bugetari, pana la sfarsitul anului viitor, se va realiza atat in mod natural, prin pensionare sau plecare voluntara, cat si prin optimizarea sistemului, pentru ca sunt mai multi bugetari decit are nevoie statul pentru o functionare eficienta, a declarat, vineri, la un post privat de televiziune, ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

Sulfina barbu a explicat ca in unele zone din sectorul bugetar restructurarea personalului se va face ''natural'', iar in altele ''prin eficientizare'' si ''lucrul acesta se va intampla in 2012, la toate ministerele'', potrivit Agerpres.

In continuare, Sulfina Barbu a explicat ''eficientizarea'' activitatilor, luand ca exemplu Inspectia Muncii: ''prin introducerea ReviSal, sistemul electronic de inregistrare a contractelor de munca, toate echipele de la Inspectia Muncii care tineau evidenta cartilor de munca nu mai au obiectul muncii''.

''Pe masura ce sistemele informatice vor fi puse la punct - cele de la Ministerul Finantelor, de la ANAF sau de la Ministerul Muncii, care va integra toate prestatiile sociale si bazele de date de la Somaj, Pensii si Inspectia Muncii - se va realiza eficientizarea activitatilor, dar si reducerea numarului de functionari de la ghisee. Sunt multi functionari la ghisee pentru ca inregistrarea astazi se face pe baza de dosare si de cereri'', a adaugat ministrul Muncii. Potrivit acesteia, multi dintre cei are vor pleca de la stat s-ar putea orienta spre mediul privat avand experienta in accesarea fondurilor europene. ''Si din administratia centrala si din cea locala, prin implementarea sistemelor informatice e-Administrare si e-Guvernare, cu siguranta ca vor fi reduse posturi efective in sistemul bugetar'', a spus in incheiere ministrul Muncii.
Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a spus ca anuntul privind reducerea cu 120.000 a numarului de bugetari nu l-a surprins avand in vedere ca ''de anul trecut de cand s-a discutat despre modernizarea si restructurarea sectorului bugetar nu s-a facut nimic, in afara disparitiei unor posturi vacante si a reducerii altora cateva pentru ca erau bugetari care aveau doua sau chiar trei posturi, toate platite de la stat''. Potrivit opiniei lui Dumitru Costin, ''faptul ca nu putem sustine in continuare cu resursele colectate la bugetul de stat un numar rezonabil de salariati este si o consecinta a faptului ca suntem inca departe de o colectare corecta a taxelor si impozitelor intr-o economie care trece si ea prin suferinta''. In incheiere, liderul BNS a mai spus ca vor fi disponibilizari nu doar in administratie ci si in sectorul economic.

×