x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Te gândești să instalezi un sistem de irigare disponibil la Nu Oricum? Află tot trebuie să știi

Te gândești să instalezi un sistem de irigare disponibil la Nu Oricum? Află tot trebuie să știi

18 Apr 2022   •   12:42
Te gândești să instalezi un sistem de irigare disponibil la Nu Oricum? Află tot trebuie să știi

Irigarea prin picurare este o metodă foarte eficientă pentru aplicarea apei și a nutrienților în culturi. Acest tip de sistemi, prin picurare, poate reduce consumul de apă cu 50%.

Randamentul culturilor poate fi crescut prin îmbunătățirea gestionării apei și a produselor fitosanitare aplicate, întrucât astfel de măsuri reduc riscul de apariție a bolilor, dar și frecvența de creștere a buruienilor. Atunci când irigarea prin picurare este utilizată corespunzător, randamentele unei culturi pot fi și mai mari.

Aceste beneficii sunt posibile numai atunci când un sistem de irigare prin picurare este proiectat, gestionat și întreținut în mod corespunzător. Proiectarea sistemului de irigare este complexă. Ar trebui să consultați un inginer agricol calificat sau distribuitor de echipamente de irigare pentru proiectarea sistemului dumneavoastră de irigare prin picurare. Însă, cei de la nuoricum.ro vă ajută pentru a avea un proiect special creat pentru irigarea dorită. Cunoscând diferiți factori de proiectare, vă puteți asigura că sistemul de irigare prin picurare este proiectat și operat corect.

Avantajele irigării prin picurare

Dacă luați în considerare acest tip de sistem, trebuie să știți că este disponibil la Nu Oricum. Elementele parte din acest tip de sistem pot fi cumparate de aici. Iată și de ce ați dori o astfel de variantă:

  • Se pot folosi surse de apă mai mici, deoarece irigarea prin picurare poate necesită mai puțin de jumătate din apă necesară pentru irigarea prin pulverizare;
  • Nivelurile mai scăzute ale presiunii înseamnă costuri mai mici ale energiei de pompare;
  • Prin furnizarea unor cantități mai precise de apă pentru cultură dumneavoastră, se obțin rezultate mai bune. Sunt reduse riscurile de boli cauzate de umiditatea în exces spre exemplu.
  • Deoarece frunzișul plantei devine mai puțin umed, frecvența bolilor este mai scăzută, iar în solar sau seră mențineți mediul ambiant în condiții optime.
  • În general, costurile de muncă și de exploatare sunt mai mici și este posibilă o automatizare extinsă;
  • Puteți folosi ca sursă de apă diverse soluții, sistemul nu vă condiționează.

Componente ale sistemului de irigare prin picurare

Un sistem de irigare prin picurare are câteva componente principale:

  • Sistem de intrare, filtre, reglatoare de presiune, injectoare, sistem de control (manual sau poate fi computerizat). Cum veți aduna aceste componente pentru sisteme de irigare prin picurare, opțiunile pe care le alegeți vor depinde de dimensiunea sistemului, sursa de apă, recolta și gradul de automatizare pe care îl doriți.
  • Linii de picurare - există două tipuri de bază de linii de picurare care sunt utilizate pentru producția de legume comerciale, centura de picurare pentru fluxul turbulent fiind mai frecvent utilizat. Acest produs are pereți subțiri. Benzile de picurare sunt utilizate la presiuni variabile, căci poate fi reglat după necesități. Tuburile de picurare cu emițătoare conectate intern sunt o alternativă la curelele de picurare cu flux turbulent.

Produsele cu emițători inline sau emițători conectați intern tind să fie mai scumpe, dar de multe ori au o mai bună uniformitate a distribuției apei și o mai bună rezistență la obstrucții. Este foarte important să cunoașteți debitul de apă, distanța dintre emițătoare, grosimea peretelui, diametrul și capacitatea de compensare a presiunii liniei de picurare. Unele legume necesită două până la trei ore de udare în timpul zilelor fierbinți de vară.

La Nu Oricum veți găsi, pe lângă sistemele de picurare, o varietate de tipuri de semințe, soiuri diverse pentru legumele preferate adesea. Găsim aici semințe de tomate, ridiche, cartofi și nu numai. Acestea au o mare putere de germinare, ceea ce înseamnă că vor avea randament maxim privind încolțirea și mai apoi creșterea și dezvoltarea în timp util, pentru a obține culturi timpurii și profitabile.

 

 

×
Subiecte în articol: irigare