x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Telecomunicatii = Parteneriat civic-privat

Telecomunicatii = Parteneriat civic-privat

30 Noi 2004   •   00:00

Astral Telecom a anuntat ca a finalizat un proiect de informatizare a 6 sate din zona Miercurea Ciuc.

CRISTIAN IONITA

Click pentru a mari imaginea
PROIECT. Satele ciucane, informatizate pe bani privati
Proiectul reprezinta primul parteneriat civic-privat de acest gen din Romania si a fost incheiat intre Nextra Telecom (parte a grupului Astral) si Consiliul Tinerilor din zona Miercurea Ciuc, se arata intr-un comunicat al companiei.

Au fost instalate servicii de conectare la Internet si telefonie fixa IP in 16 scoli, telecentre si primarii din satele Cozmeni, Ciuc Sangeorgiu, Santimbru, Carta, Siculeni si Danesti, prin construirea unei retele de furnizare de servicii de comunicatii electronice punct-multipunct in banda de 3,5 Mhz. Valoarea proiectului se ridica la peste 45,000 USD si a fost finantat cu ajutorul fondurilor obtinute de Consiliul Tinerilor din zona Miercurea Ciuc (CSTIT). Proiectul are mai multe etape, urmand sa fie dezvoltat in alte 18 sate, cu peste 30 de locatii din aceeasi zona.

In 2003, Astral a castigat licenta pentru furnizarea de retele nationale de comunicatii electronice punct-multipunct in banda de 3,5 Mhz. Investitia initiala a depasit un milion de dolari si a avut ca obiectiv oferirea de servicii de Internet, transmisii de date, VPNs, servicii de gazduire pe web si telefonie fixa pentru companiile din zonele mai greu accesibile. In prezent, grupul furnizeaza servicii de televiziune prin cablu in 800.000 de locuinte din 140 localitati, servicii de Internet si transmisii de date in 35 de judete, precum si servicii de telefonie fixa IP.

×
Subiecte în articol: economic servicii