x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Termenele lungi de la ONRC sperie firmele străine

Termenele lungi de la ONRC sperie firmele străine

17 Dec 2009   •   00:00

Mulţi investitori străini renunţă la planurile de afaceri pentru România din cauza termenelor de până la un an pentru înregistrarea operaţiunilor la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), susţin reprezentanţii casei de avocatură Enescu&Cuc din Bucureşti.



În opinia avocaţilor de la Enescu&Cuc, pierderile cauzate de această situaţie ar putea depăşi câteva zeci de milioane de euro, având în vedere că în fiecare zi la Registrul Comerţului se înregistrează circa 400 de cereri, care implică operaţiuni diferite.
"Mii de companii sau persoane fizice străine care vor să investească în România nu o pot face din cauza blocajului instaurat de mai multe luni la Registrul Comerţului. Din cauză că orice înfiinţare de firmă durează cel puţin o lună şi orice modificare sau operaţiune în structura unei firme aproximativ un an, mulţi dintre investitori renunţă la planurile de afaceri", se arată într-un comunicat al casei de avocatură.
Avocaţii susţin că blocajul de la Registrul Comerţului, creat de greva judecătorilor de acum câteva luni, face ca orice operaţiune în structura unei firme, inclusiv adăugarea unor noi acţionari, creşteri de capital social, schimbări de sediu să nu poată fi realizate până la sfârşitul anului 2010.

×
Subiecte în articol: onrc avocati