x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Termoficare: 400 milioane de euro arşi în fiecare iarnă

Termoficare: 400 milioane de euro arşi în fiecare iarnă

de Daniela Ivan    |    04 Mar 2010   •   00:00

România pierde anual 400 milioane euro pentru că nu reabilitează sistemul de termoficare, a declarat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.



"Gazele reprezintă soluţia pentru zona pe care România nu a rezolvat-o în ultimii 20 de ani, sistemul centralizat de termoficare. Sistemul arde 400 milioane euro, arde la propriu aceşti bani în fiecare iarnă, iar din 2000 până azi a ars 4,5 miliarde euro. Dacă i-am fi alocat pentru renovarea sistemului de distribuţie, ar fi costat 3,6 miliarde euro", a afirmat Iancu.

El a explicat că aceşti bani ar putea veni din zone private, însă investitorii sunt în aşteptarea unui cadru legal stabil la nivel naţional. 'Şansele noastre vizează tehnologiile privind producţia de energie nucleară şi utilizarea gazelor naturale, precum şi energia din resurse regenerabile. Gazele naturale reprezintă resursa pentru a soluţiona sistemul centralizat de alimentare cu căldură. Sunt 400 de milioane euro pe an arşi în zadar', a mai spus Iancu.

×
Subiecte în articol: redactie