x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie The Economist: În România, guvernele sunt ca efemeridele

The Economist: În România, guvernele sunt ca efemeridele

de Veronica Micu    |    04 Mai 2012   •   10:31
The Economist: În România, guvernele sunt ca efemeridele

Austeritatea musca, oamenii protesteaza, politicienii se cearta si guvernele cad. Tara care trece prin acest scenariu este Romania, acolo unde Cabinetul Ungureanu, a carui durata de viata a fost de 78 de zile, a cazut pe 27 aprilie in urma trecerii motiunii de cenzura depusa de Opozitie, scrie The Economist.

Durata unui guvern in Romania e comparata de prestigioasa publicatie cu durata de viata a musculitelor, care pot trai de la cateva ore la maxim doua-trei zile. Jurnalistii isi sustin comparatia oferind detalii despre caderea guvernului lui Ungureanu si alegerea lui Ponta ca prim-ministru.

Alegerile din noimebrie, daca Guvernul Ponta va mai fi de actualitate, vor aduce alte schimbari, scriu jurnalistii britanici. Presedintele Traian Basescu, care a fost presedintele PDL, va ramane la Cotroceni pana in 2014, chiar daca romanii s-au cam saturat si de el.

Noul premier este Victor Ponta, seful Partidului Social Democrat, critica dur masurile de austeritate luate de Guvernul Boc, iar acum promite ca va indrepta injustitia sociala. Vrea sa reintregeasca salariile bugetarilor cu 15%, dupa taierile care au fost facute in 2010.

Publicatia britanica vorbeste si despre evolutia leului in urma schimbarilor politice din ultima perioada. Leul a inregistrat caderi record in raport cu moneda europeana, trei zile la rand dupa caderea Guvernului Ungureanu, iar agentia de rating Fitch va retrograda Romania daca actualul Guvern va cadea prada masurilor populiste.

×