x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Top 30 oferte de credite rapide oferite 100% online (XCredit)

(P) Top 30 oferte de credite rapide oferite 100% online (XCredit)

31 Mar 2023   •   11:13
(P) Top 30 oferte de credite rapide oferite 100% online (XCredit)

Topul celor mai avantajoase oferte de credite rapide oferite de IFN-uri, conform portalului financiar XCredit, relevă faptul că instituțiile financiare nebancare se află într-o competiție continuă în ceea ce privește acordarea de împrumuturi pe termen scurt.

Principalele aspecte identificate în urma analizării clasamentului sunt reprezentate de rapiditatea acordării unui împrumut (în anumite cazuri, în termen de 30 de minute) și existența așa-numitelor ”credite fără dobândă”.

XCredit a analizat un număr de 30 de IFN-uri ce activează pe piața creditelor nebancare din România, de unde rezultă că această nișă este în prezent destul de dezvoltată, aspect ce s-ar putea răsfrânge și asupra avantajelor de care pot beneficia clienții acestor instituții financiare nebancare.

În încercarea lor de a-și extinde continuu portofoliul de clienți, IFN-urile folosesc mai multe tipuri de sloganuri și tehnici de marketing, cum ar fi prezentarea produselor sub titluri de forma ”credite doar cu buletinul”, ”credite fără verificare în Biroul de Credit”, ”credite fără verificare ANAF” și chiar ”credite cu 0% dobândă”.

Cât privește creditul cu 0% dobândă, promovat de cea mai mare parte a IFN-urilor supuse analizei, observăm faptul că este elementul central al strategiei abordate în relația cu noii clienți.

Creditele ”fără dobândă” sunt produse financiare acordate exclusiv clienților noi și sunt caracterizate de câteva caracteristici cheie: sunt acordate, de regulă, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, respectiv sunt credite de valoare mică (adesea, maxim 3.000 lei).

Principalele oferte de credite rapide fără dobândă fac parte din portofoliul IFN-urilor Credit7, Hora Credit, Ferratum, Credit Fix, Credit Prime și Viva Credit. Acești creditori acordă împrumuturi cu 0% dobândă exclusiv clienților aflați la primul împrumut.

De asemeena, de remarcat faptul că toți acești creditori sunt foarte permisivi atunci când evaluează bonitatea clienților, astfel că, în cele mai multe cazuri, sunt acceptate și persoane cu istoric negativ la Biroul de Credit, respectiv persoane cu venituri mici.

Alte caracteristici specifice IFN-urilor evaluate de XCredit sunt reprezentate de faptul că, în aproape toate situațiile, creditele sunt aprobate într-un timp record (câteva zeci de minute), iar pentru accesarea unei sume de bani cartea de identitate și contul bancar sunt singurele cerințe impuse.

Topul celor mai populare 30 de IFN-uri care acordă credite rapide cu aprobare 100% online este deschis de Hora Credit, un creditor ce oferă împrumuturi pe termen scurt în valoare de până la 10.000 lei.

Hora Credit vine în întâmpinarea noilor clienți cu o dobândă de 0,0001% pe zi, ceea ce poate încadra produsul său financiar în categoria creditelor ”fără dobândă”.

Locul 2 în clasament este ocupat de Credit7, un IFN ce face parte din grupul financiar internațional Aventus Group, prezent în 14 țări, printre care România, Polonia, Kazahstan, Vietnam, Moldova și Ucraina.

Credit7 acordă împrumuturi de până la 3.000 lei, pe o perioadă de maxim 30 de zile. Întocmai ca IFN-ul de pe primul loc, acest creditor oferă împrumuturi fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile, exclusiv noilor clienți.

Locurile 3 până la 10 în clasamentul XCredit sunt ocupate, în ordine, de creditorii Viaconto, Viva Credit, Ferratum, Credit Prime, Smile Credit, Credit Fix, Credius și Provident.

Dincolo de avantajele evidente ale unui credit nebancar pe termen scurt (rapiditatea, criteriile de eligibilitate permisive etc.), trebuie menționat faptul că aceste tipuri de împrumuturi sunt, prin definiție, produse financiare extrem de scumpe.

XCredit a evaluat fiecare IFN inclusiv sub aspectul costurilor efective de creditare, concluzia fiind una singură: creditele nebancare sunt extrem de scumpe, fiind recomandate exclusiv pentru urgențe și nevoi financiare care nu pot fi satisfăcute în alt mod.

Dat fiind faptul că un credit nebancar vine întotdeauna cu o dobândă incomparabil mai mare față de cea a unei bănci comerciale, apelarea la un IFN este recomandată doar ca soluție de compromis, atunci când urgența rezolvării unor probleme o impune și numai dacă nu există posibilitatea de a împrumuta bani în alt mod.

Conform informațiilor desprinse din recenziile IFN-urilor evaluate de XCredit, fiecare dintre cei 30 de creditori au politici stricte cu privire la întârzierea la plată, recuperarea datoriilor neplătite efectuându-se inclusiv pe calea executării silite.

XCredit subliniază foarte bine aspectele ce țin de creditarea responsabilă și își îndrumă cititorii să analizeze cu maximă atenție condițiile în care pot obține un împrumut. XCredit nu recomandă în mod explicit un anumit creditor, specificând cu fiecare ocazie că orice persoană este responsabilă să-și analizeze cu atenție capacitatea de rambursare și să se împrumute de la un IFN numai dacă poate suporta costurile unui astfel de produs de finanțare.

Cu titlu pur informativ, XCredit susține că te poți împrumuta la un IFN în următoarele situații:

  • dacă mai sunt câteva zile până la salariu și ai nevoie de o sumă mică de bani, pe care o poți rambursa când vei încasa salariul;
  • dacă ai o urgență (probleme medicale, defecțiuni la autovehicul, achiziționarea unui produs de maximă necesitate etc.) iar suma împrumutată nu depășește câteva sute de lei;
  • dacă nu poți apela la o bancă întrucât suma este prea mică sau nu te califici pentru un credit bancar întrucât ai un scor de credit slab;
  • dacă îți asumi dobânzile foarte mari și ai capacitatea de a rambursa la timp suma împrumutată;

 

XCredit este un portal financiar despre credite online rapide, unde găsești o selecție a principalelor instituții financiare bancare și nebancare (IFN) ce acordă credite cu aprobare 100% online. Portalul nu este administrat sau deținut de companii în spatele cărora se află bănci sau alte instituții financiare.

 

×