x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trăilă: Documentaţiile standard de achiziţii în transporturi şi mediu vor fi finalizate în septembrie

Trăilă: Documentaţiile standard de achiziţii în transporturi şi mediu vor fi finalizate în septembrie

28 Iun 2011   •   14:41

Documentatiile standard pentru derularea achizitiilor publice in transporturi si mediu, care vor permite autoritatilor sa evite abuzurile unor firme care contesta din start licitatiile, vor fi finalizate in luna septembrie, a anuntat presedintele Autoritatii pentru Achizitii Publice, Cristina Traila

Ea a amintit, la o masa rotunda privind fondurile europene organizata de BCR, ca de mai mult timp au fost organizate trei grupuri de lucru pentru elaborarea acestor documentatii standard, dar ca oficialii Comisia Europeana au cerut ca procesul sa fie derulat cu sprijinul expertilor europeni.

"Comisia ne-a spus «nu aveti documentatii standard», dar, in acelasi timp, «nu va grabiti». Mi se par mesaje un pic contradictorii si atunci am spus: «Nu avem documentatii standard, pornim acest proces, va avem pe voi alaturi, dar le terminam in septembrie 2011»", a aratat Traila.

Ea a precizat totodata ca documentatiile standard pentru infrastructura de turism au fost elaborate si vor fi disponibile luna viitoare.

In opinia acesteia, normele standard sunt importante inclusiv pentru eliminarea abuzurilor din partea unor firme, care constesta din start documentatia de atribuire.

Documentele standard vor include elemente fixe de licitatie pentru toate autoritatile, tinand insa cont si de specificul fiecarui domeniu.

In luna ianuarie, Guvernul a anuntat ca procedurile de licitatie pentru contracte finantate din fonduri UE in transporturi, energie, mediu si dezvoltare regionala vor fi derulate pe baza unor documente standard, care urmeaza sa fie elaborate in consultare cu expertii Comisiei Europene.

Premierul Emil Boc a sustinut atunci ca exista contracte semnate pentru fonduri UE in valoare totala de 10 miliarde euro si ca este nevoie de simplificarea procedurilor de licitatie.

×