x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transgaz preia gratis conductele construite de CJ Suceava

Transgaz preia gratis conductele construite de CJ Suceava

02 Apr 2008   •   00:00

Conductele pentru transportul gazelor naturale construite în judeţul Suceava printr-un proiect judeţean de utilităţi vor fi transferate către Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, cu titlu gratuit



Conductele pentru transportul gazelor naturale construite în judeţul Suceava printr-un proiect judeţean de utilităţi vor fi transferate către Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, cu titlu gratuit. Potrivit lui Radu Veleanu, directorul firmei Bucovina Ecotermogaz SA, care implementează proiectul, în prezent se definitivează predarea conductelor de înaltă presiune pe tronsoanele Frasin ­ Câmpulung Moldovenesc şi Păltinoasa ­ Rădăuţi. El a mai spus că există certitudinea că se vor recupera banii investiţi de Consiliul Judeţean. Potrivit înţelegerilor cu Transgaz, până la 30 septembrie 2008 conducta de înaltă presiune Câmpulung Moldovenesc ­ Vatra Dornei va fi finalizată, din cei 36 de kilometri fiind construiţi  până acum 8 kilometri.
Ulterior se vor continua investiţiile la conducta Păltinoasa ­ Rădăuţi, în lungime de circa 80 de kilometri, din care a fost realizat un tronson de 30 de kilometri.
Conform lui Veleanu, dacă acest calendar va fi stabilit, până la finele acestui an se vor conecta la gaz 10-15 localităţi sucevene.
Pentru realizarea investiţiilor, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutche Bank A.G. Londra.

×
Subiecte în articol: economic