x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacţii prin intermediul telefonului mobil

Tranzacţii prin intermediul telefonului mobil

30 Mar 2009   •   00:00

Good.bee, partener BCR, a lansat în România serviciul "tranzacţii mobile", prin care persoanele fizice pot efectua operaţiuni bancare prin intermediul telefonului mobil, şi intenţionează să aibă până la finele anului peste 100.000 de clienţi. Good.bee este deţinută de Fundaţia Erste şi Erste Group.



Pentru a utiliza acest serviciu, clienţii trebuie să achiziţioneze un pachet iniţial în valoare 26 de lei, prin care beneficiază, pe lângă serviciul de operaţiuni bancare prin telefonul mobil, de un cont curent la BCR şi un card de debit cu chip Visa Electron, card nenominalizat.

Serviciul "tranzacţii mobile" poate fi utilizat fără instalarea unor aplicaţii suplimentare şi fără acces la internet, fiind plătite comisioane doar pentru tranzacţiile efectuate. Astfel, pentru a transfera bani între conturi good.bee sau BCR clientul va plăti 1,15 lei, către alte conturi, la alte bănci, 1,8 lei, pentru verificare sold cont 0,45 lei, pentru miniextras de cont, respectiv detaliile ultimelor trei tranzacţii, 0,7 lei. Pentru reîncărcarea cartelei de telefon nu se percepe comision.

"Vedem un mare potenţial în România. Potrivit cercetărilor de piaţă, peste 8 milioane de români cu vârsta între 15 şi 55 de ani nu au acces la servicii bancare de bază. Dacă ţinem cont de mărimea ţăii, distanţele dintre localităţi şi popularitatea telefoniei mobile, tranzacţiile prin intermediul mobilului reprezintă o soluţie atractivă", a declarat directorul general al Good.bee Holding CEE, Sava Dalbokov.

Serviciul good.bee este disponibil prin reţelele Orange şi Vodafone, compania urmând să încheie parteneriate şi cu alţi operatori.

"Serviciul este vândut prin intermediul agenţilor proprii de vânzări, iar compania intenţionează să aibă până la finele anului o echipă de 700 de personae", a declarat directorul general al Good.bee în România, Sorin Bulai.

El a adăugat că se aşteaptă la 1,3 milioane de tranzacţii realizate până la sfârşitul acestui an, dar anticipează că valoarea medie a acestora nu va fi foarte ridicată.

De asemenea, el a menţionat că investiţiile efectuate până în prezent în România depăşesc 1,5 milioane euro.

×
Subiecte în articol: economic