x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turismul de Paște și 1 Mai explodează. Dublu față de anii anteriori

Turismul de Paște și 1 Mai explodează. Dublu față de anii anteriori

29 Apr 2021   •   15:13
Turismul de Paște și 1 Mai explodează. Dublu față de anii anteriori

Numărul turiștilor din hoteluri şi pensiuni cu ocazia Paștelui și a zilei de 1 Mai va fi dublu față de anii anteriori, respectiv 300.000, spune Traian Bădulescu, specialist comunicare în cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Românii au un mare apetit de a călători de Paşti şi 1 Mai, dar din păcate acum sunt multe restricţii, multe ţări pe lista galbenă. Astfel că, faţă de anii trecuţi, s-au orientat în principal către turismul intern, unde totul este sigur, în sensul că nu avem lockdown şi s-au mai ridicat restricţiile", a declarat acesta.

Oamenii preferă pensiunile rurale din staţiunile montane şi cele balneare, dar şi Delta Dunării. În schimb, litoralul a fost mai puțin căutat din cauza faptului că cele două sărbători coincid în aces an, iar petrecerile de la malul mării sunt interzise.

"Pensiunile şi hotelurile din ţară au un grad ridicat de ocupare. Dacă, într-un an normal, aveam în jur de 100.000 - 150.000 de turişti români prin ţară, estimez că anul acesta numărul va fi dublu, deci vom ajunge la 200.000 - 300.000 de turişti în structuri de cazare, dar e greu de estimat, pentru că mulţi merg pe cont propriu", a spus Bădulescu.

În privința călătoriilor în străinătate, românii au preferat Egiptul.

"Mii de turişti români se vor duce în Egipt de Paşti, cum nu s-a întâmplat niciodată. Sunt aproape zilnic 10 curse charter, de dimineaţă până seara, din mai multe oraşe. Preţurile sunt foarte bune pentru all inclusive, situaţia este stabilă acolo şi cer doar test PCR. Un cuplu plăteşte în medie, cu tot cu zbor, între 700 şi 1.000 de euro pentru o săptămână", a precizat reprezentantul ANAT .

Alte destinaţii externe aflate pe lista galbenă sunt Zanzibar, Madeira, Tenerife şi Maroc.

Din păcate, România nu a încheiat un acord cu Grecia, astfel că turiștii autohtoni au ocolit această destinație pentru a nu intra în carantină la întoarcere.
"Din păcate, partea română nu a semnat niciun protocol cu Grecia şi nu înţelegem de ce. Doar cei vaccinaţi pot călători în continuare fără carantină şi cei care au avut Covid în ultimele 90 de zile, în rest cei care se întorc din aceste ţări trebuie să stea în carantină. Dacă semnam protocoale nu mai era nevoie de carantină. Şi nu înţelegem, dacă la întoarcerea în ţară se poate cere un test Covid PCR, poate şi antigen, de ce mai este nevoie de carantină, dacă acei oameni dovedesc să nu au Covid. În concluzie, România a fost mereu şi rămâne şi anul acesta destinaţia numărul unu pentru sărbătorile de Paşti. Destinaţia externă câştigătoare este Egiptul, iar marii perdanţi sunt Grecia şi Bulgaria", a explicat Bădulescu.

 

×
Subiecte în articol: turism paste 1 mai