x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea inaugurează azi, la Braşov, un patinoar acoperit

Udrea inaugurează azi, la Braşov, un patinoar acoperit

18 Feb 2010   •   00:00

Patinoarul este construit în Parcul Tractorul, în locul unui lac dezafectat, şi este primul obiectiv sportiv complet din seria celor care vor fi ridicate pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret ce ar putea avea loc în anul 2013 la Braşov şi în alte patru oraşe de pe Valea Prahovei.

Investiţia totală se ridică la suma de zece milioane de euro, fiind asigurată de Primăria Braşov şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Lucrările de construcţie au început în anul 2008 şi s-au finalizat la începutul lunii februarie.

Alături de Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la eveniment va participa şi ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga, fost ministru al Dezvoltării Regionale în perioada în care când s-a început construcţia patinoarului.

Patinoarul acoperit de dimensiuni olimpice are o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi, dispune de 1.600 de locuri pe scaune, 400 de locuri în picioare şi va funcţiona pe tot parcursul anului. Are şase vestiare pentru echipe cu locuri pentru câte 25 de persoane, vestiar pentru arbitri cu locuri pentru cinci persoane, cabinet de prim ajutor şi camere control doping, două săli de forţă-încălzire, circulaţii pentru pantofi stradă, circulaţii pentru sportivi şi arbitri în echipament sportiv, recepţii pentru sportivi, arbitri şi oficiali.

Pentru public, patinoarul dispune de patru scări amplasate la fiecare colţ al clădirii pentru acces controlat şi eficient către tribune, patru grupuri sanitare lângă fiecare scară, tribune cu 1.504+20+60 de locuri, trei scări exterioare pentru evacuare, terase circulabile la etaj folosite pentru evacuare în condiţii de siguranţă în situaţii de urgenţă, spaţiu de vânzare bilete, spaţiu închirieri patine, vestiare publice.

Beneficiarul patinoarului este Primăria Braşov, întregul complex fiind administrat de Direcţia de Sport şi Tineret a municipiului.


×
Subiecte în articol: redactie