x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea restaurează Cazinoul din Constanţa

Udrea restaurează Cazinoul din Constanţa

14 Sep 2011   •   12:17
Udrea restaurează Cazinoul din Constanţa

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea a primit, azi, aprobare de la Executiv pentru a derula proiectul de consolidare si restaurare a Cazinoului Constanta, preluat in vara acestui an de catre minister de la primaria administrata de Radu Mazare.

Mandatul a fost acordat ministerului prin ordonanta de urgenta, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Proiectul de act normativ stabileste ca lucrarile de condolidare si restaurare vor fi derulate prin Compania Nationala de Investitii.

Cazinoul va deveni, dupa consolidare si restaurare, un "veritabil centru de divertisment de anvergura internationala", dar si un "obiectiv turistic si cultural major" care va gazdui conferinte, simpozioane si reuniuni, potrivit notei de funadamentare a ordonantei.

Finantarea investitiei va fi realizata de la bugetul de stat, prin cel al ministerului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse de finantare legal constituite.

Dupa finalizarea lucrarilor, imobilul va reveni in administrarea Primariei Constanta.

Guvernul a aprobat la finele lunii august o hotarare prin care Cazinoul a fost preluat de catre minister pentru reabilitarea cladirii.

Elena Udrea, a declarat, in luna august, ca institutia pe care o conduce va reabilita Cazinoul, dar se va asigura ca primarul orasului, Radu Mazare, nu il va transforma intr-un "club de surf sau altceva". La inceputul lunii septembrie, ministrul a spus ca spera ca la finalizarea lucrarilor Mazare nu va mai fi primar.

Cazinoul este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Clãdirea, construita din bani publici in perioada 1903-1910, a fost transformata in spital in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar in perioada regimului comunist a functionat ca restaurant.

×