x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea: şuşă de 80.000 euro

Udrea: şuşă de 80.000 euro

de Elena Stan    |    27 Apr 2010   •   00:00
Udrea: şuşă de 80.000 euro
Sursa foto: Radu Tuta/Agerpres

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, organizează spectacole pe litoral cu ocazia deschiderii sezonului estival. Costul total al concertelor care vor avea loc în Neptun se ridică la 80.000 euro.

În cadrul evenimentelor, mai multe trupe româneşti vor concerta pe litoral, vor avea loc proiecţii de filme, iar turiştii pot dansa pe ringul de dans special amenajat lângă scenă, focul de artificii încheind petrecerea. Udrea va plăti şi anul acesta, pe timp de criză, câteva zeci de mii de euro pentru organizarea unor evenimente în staţiunea Neptun în zilele de 30 aprilie şi 1 mai.

Selecţia de ofertă a fost câştigată de firma Paradigma, contractul având o valoare de 80.000 euro. Oferta depusă de firma Five's a fost respinsă.
Criteriul de atribuire al selecţiei de oferte a fost preţul cel mai scăzut, în condiţiile respectării cerinţelor prevăzute în caietul de sarcini.
Ofertantul trebuie să fi avut cifra de afaceri în 2009 de doar 150.000 euro, faţă de un milion de euro cât se cerea anul trecut. De asemenea, acesta a fost obligat să facă dovada că a mai organizat trei evenimente similare şi să ataşeze trei recomandări.

Încă nu se ştie dacă, de data aceasta, caietul de sarcini a fost realizat în baza "propunerii creative" a unei firme, aşa cum s-a întâmplat anul trecut în cazul mai multor evenimente organizate de Ministerul Turismului. Anul trecut, Ministerul Turismului a plătit firmei Mediapro Pictures circa 135.000 euro pentru organizarea evenimentelor de pe litoral în perioada 1-2 mai, cu ocazia deschiderii sezonului estival.

Evenimentele au făcut apoi obiectul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la cheltuirea banului public de Ministerul Turismului. Anul trecut, tot cu ocazia deschiderii sezonului estival, Udrea lansa imnul turistic al României - "România, the land of choice", ce urma să promoveze imaginea ţării noastre pe plan intern şi extern. Din păcate, potrivit unui sondaj realizat la comanda MT, peste 75% din populaţia ţării noastre nu a auzit de acest imn şi nici de campania de promovare "România, the land of choice".

Distracţia începe de vineri, 30 aprilie 2010, în zona gării din staţiunea Neptun, unde călătorii care vor coborî din vagoane vor fi întâmpinaţi de muzică mixată de DJ plasaţi pe câteva platforme mobile. Petrecerea continuă după ora 19:00 pe scena instalată în zona La Steaguri de pe plaja Neptun, unde vor concerta trupele Zero şi Akcent, urmate de un show live susţinut de Laurenţiu Duţă şi Andreea Bănică.

Pe 1 mai, spectacolele încep la ora 14:00 în zona La Steaguri de pe plaja din Neptun, unde va fi instalată scena principală, lângă care vor fi amplasate două platforme pentru dans. Aici va fi sufletul petrecerii Grind Party, care se vrea o întoarcere la şlagărele anilor trecuţi, dar care vor fi remixate de DJ renumiţi.

 

DJ şi vedete
Spectacolul serii va fi deschis după ora 19:00 în aceeaşi locaţie de Smiley & Band, Fly Project, Puya şi Alex. După ora 23:00 şi până la ivirea zorilor, turiştii pot petrece pe muzica DJ-ilor Cristi Stanciu, DJ Andi, Vika Jigulina, Liviu Hodor şi Tara, DJ Optick, Alexunder Base, Sasha Lopez, Sunrise Ink. Spectacolul de muzică va fi completat cu jocuri de lasere şi focuri de artificii. În paralel cu aceste concerte se vor derula şi alte evenimente. Cel mai interesant dintre acestea pare a fi BLOCKbuster INVASION, cinema în aer liber.

În două puncte din Neptun se vor amplasa patru ecrane de mari dimensiuni, unde vor rula filme, ultime apariţii sau chiar premiere. Ecranele vor fi amplasate astfel încât să permită un număr de 2.000 de spectatori. Un alt eveniment conex este concursul de Fashion Design. La competiţia care se va desfăşura în Teatrul de Vară din Neptun vor participa studenţi de la facultăţile de design şi tineri angajaţi la companii de profil.

×
Subiecte în articol: redactie