x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea vrea să lucreze pe credite pentru a rezolva problemele autorităţilor locale

Udrea vrea să lucreze pe credite pentru a rezolva problemele autorităţilor locale

23 Feb 2010   •   00:00

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, că dacă instituţia pe care o conduce va fi lăsată să lucreze pe credite va rezolva problemele de investiţii ale autorităţilor publice locale.

"Dacă vom fi lăsaţi să lucrăm pe credite de angajament, pe credite furnizor sau pe credite externe, vă vom rezolva problemele", le-a transmis Udrea reprezentanţilor comunelor prezenţi la reuniune.

Ea a arătat că bugetul ministerului pe care îl conduce a fost redus cu 31% în acest an.

"Nu mă plâng de buget. Vom continua să găsim soluţii de finanţare", a spus Udrea.

Ea a solicitat reprezentanţilor autorităţilor locale să trimită "cât mai repede" la minister propunerile de teren şi solicitările numărului de locuinţe care urmează a fi construite de stat în mediul rural.

De asemenea, ministrul a spus că în ceea ce priveşte creditele de angajament pentru reabilitările termice, miercuri "vor pleca"bani către autorităţile locale.

Totodată, Udrea a menţionat că sunt nenumărate localităţi care beneficiază de resurse naturale cum ar fi apele minerale şi cele termale.

"E nevoie ca o parte din redevenţele încasate din exploatarea acestor resurse să rămână la autorităţile publice locale", a apreciat ministrul.

Udrea a adăugat că în şedinţa de guvern de marţi a fost adoptată o hotărâre prin care proiectele de investiţii ale autorităţilor publice locale să poată fi trimise direct la minister pentru avizare şi să nu mai treacă întâi pe la Consiliul Judeţean.

"Sunt de acord cu Blaga (Lucian Blaga, n.r.). Şi eu cred că veşnicia s-a născut la sat", a mai spus ea.

×
Subiecte în articol: redactie