x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE aşteaptă adoptarea bugetului pe 2010 pentru a ne da tranşa de un miliard de euro

UE aşteaptă adoptarea bugetului pe 2010 pentru a ne da tranşa de un miliard de euro

20 Oct 2009   •   00:00

Următoarea tranşă, de 1 miliard de euro, din împrumutul acordat de UE României, va fi acordată după împlinirea de către România a tuturor condiţiilor, inclusiv adoptarea bugetului pe 2010.

Tranşa ar trebui acordată până la sfârşitul anului dar acest lucru e condiţionat de respectarea condiţiilor pe care România trebuie să le îndeplinească, a spus Amelia Torres, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale pentru afaceri economice şi financiare. "Acest lucru se poate întâmpla numai dacă sunt întrunite toate condiţiile, inclusiv bugetul pentru 2010, care respectă angajamentele asumate prin programul de reformă economică şi consolidare fiscală", a atras atenţia Torres.

"Comisia Europeana aşteaptă cu nerăbdare instalarea unui nou guvern în România. Comisia, împreună cu Fondul Monetar Internaţional, vor fi în măsură, în acel moment, să evalueze situaţia", a oficialul european, în privinţa vizitei în România a unor reprezentanţi CE privind cea de-a doua revizuire a programului angajat de România pentru banii contractaţi de la UE şi FMI.

FMI a anunţat că discuţiile cu autorităţile române vor începe imediat ce noul cabinet va fi format.

×
Subiecte în articol: economic