x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE pune în aplicare tarifele de 25% pentru produsele americane

UE pune în aplicare tarifele de 25% pentru produsele americane

20 Iun 2018   •   15:35
UE pune în aplicare tarifele de 25% pentru produsele americane

Uniunea Europeană va începe taxarea cu 25% a unor produse provenite din SUA, vineri, ca răspuns la tarifele impuse de SUA importurilor de oţel şi aluminiu din UE, potrivit Comisiei Europene, scrie Reuters.

Mişcarea confirmă o dispută care ar putea escalada către un război comercial, în mod special dacă preşedintele SUA, Donald Trump, va pune în aplicare ameninţările referitoare la penalităţi aplicate maşinilor europene.

Comisia a adoptat formal o lege prin care se impun tarife pentru produse americane în valoare de 2.8 miliarde de euro, inclusiv pentru produsele din oţel şi aluminiu şi produsele agroalimentare.

“Nu vrem să fim în această poziţie”, a spus Comisarul pentru Comerţ al UE, Cecilia Malmstrom într-o declaraţie, adăugând faptul că decizia “unilaterală şi nejustificată” a SUA nu dă altă opţiune Uniunii Europene.

Aceasta a numit răspunsul Uniunii Europene corespunzător cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, susţinând că tarifele vor fi eliminate, dacă Washingtonul va elimina tarifele pentru oţel şi aluminiu.

×