x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un mare lanț francez de retail ANUNȚĂ că nu pleacă din Rusia. Decizii similare și pentru alte companii

Un mare lanț francez de retail ANUNȚĂ că nu pleacă din Rusia. Decizii similare și pentru alte companii

27 Mar 2022   •   19:55
Un mare lanț francez de retail ANUNȚĂ că nu pleacă din Rusia. Decizii similare și pentru alte companii

Lanțul francez de retail Auchan a anunțat că va rămâne pe piața din Rusia. Același lucru au decis și alte companii, scrie Bloomberg.

"Ieşirea Auchan de pe piaţa rusă şi transferarea activelor sale unei terţe părţi în ţară va consolida doar ecosistemul financiar local, o soluţie care nu va aduce pacea. Dacă Auchan pleacă, 30.000 de oameni îşi pierd locurile de muncă. Ieşirea de pe piaţa rusă ar expune directorii locali la proceduri penale pentru faliment fraudulos", a explicat Yves Claude, preşedinte şi director general al Auchan Retail.

Totodată, el a precizat că această decizie nu are la bază raționamente de ordin financiar sau economic deoarece se așteaptă ca acest an să fie neprofitabil în Rusia. 

Auchan a înregistrat însă  venituri de 3,2 miliarde de euro, adică 10% din încasările totale. 

Anunțul vine în contextul cerinței președintelui Volodimir Zelenski care a cerut companiilor franceze.

"Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă", a spus acesta în parlamentul francez. 

Totodată, ministrul ucrainean al Apărării, Dmitro Kuleba, a cerut consumatorilor să boicoteze Auchan, care dispune de 43 de magazine în această țară. El a cerut același lucru și pentru Decathlon și Leroy Merlin. 

Cele trei companii au 77.500 de angajați în Rusia. Auchan are 6.000 de salariați în Ucraina. 

Peste  400 de  societăți s-au retras din Rusia după impunerea sancțiunilor economice occidentale. 

 

×
Subiecte în articol: auchan