x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Undă verde pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cerna­vo­dă

Undă verde pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cerna­vo­dă

de Daniela Ivan    |    27 Dec 2010   •   21:08

Comisia Europeană şi-a dat acceptul pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cerna­vo­dă, în conformitate cu prevederi­le Articolului 43 din Tratatul Eu­ra­tom, se arată într-un comunicat al Mi­nisterului Economiei.

Comisia Eu­ro­peană a apreciat faptul ca investiţia în­deplineşte obiectivele din Trata­tul Euratom şi contribuie la dezvoltarea mixului energetic din regiune.
Specialiştii europeni s-au deplasat pe amplasamentul Cernavodă, au avut mai multe runde de discuţii tehnice cu specialiştii centralei nucleare, precum şi întâlniri cu oficialităţile ro­mâne pe tema elementelor specifice tehnologiei Candu, care au făcut pentru prima dată obiectul analizei Comisiei Europene.
Proiectul Uni­tăţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă va include o serie de îmbunătăţiri substanţiale corespun­zătoare cerinţelor standardelor ac­tua­le de securitate nucleară aplica­bile la nivel internaţional.

Finalizarea proiectului de la Cernavodă va oferi o capacitate nucleară nouă, de circa 1400 MW, dublând astfel cantitatea de energie livrată în prezent de centrala de la Cernavodă. Totodată, vor fi create câteva mii de locuri de muncă pe perioada de construcţie şi oportunităţi de participare la proiect pentru industria ro­mâ­nească.

×