Comisia Europeană şi-a dat acceptul pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, în conformitate cu prevederile Articolului 43 din Tratatul Euratom, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Comisia Europeană a apreciat faptul ca investiţia îndeplineşte obiectivele din Tratatul Euratom şi contribuie la dezvoltarea mixului energetic din regiune.
Specialiştii europeni s-au deplasat pe amplasamentul Cernavodă, au avut mai multe runde de discuţii tehnice cu specialiştii centralei nucleare, precum şi întâlniri cu oficialităţile române pe tema elementelor specifice tehnologiei Candu, care au făcut pentru prima dată obiectul analizei Comisiei Europene.
Proiectul Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă va include o serie de îmbunătăţiri substanţiale corespunzătoare cerinţelor standardelor actuale de securitate nucleară aplicabile la nivel internaţional.
Finalizarea proiectului de la Cernavodă va oferi o capacitate nucleară nouă, de circa 1400 MW, dublând astfel cantitatea de energie livrată în prezent de centrala de la Cernavodă. Totodată, vor fi create câteva mii de locuri de muncă pe perioada de construcţie şi oportunităţi de participare la proiect pentru industria românească.