x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Unitatea 3 de la Cernavodă intră în exploatare la sfârșitul anului 2030, iar Unitatea 4 în 2031

Unitatea 3 de la Cernavodă intră în exploatare la sfârșitul anului 2030, iar Unitatea 4 în 2031

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   15:00
Unitatea 3 de la Cernavodă intră în exploatare la sfârșitul anului 2030, iar Unitatea 4 în 2031

Unitatea 3 de la Cernavodă va intra în exploatare la sfârșitul anului 2030 și Unitatea 4 în anul 2031, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu, după o întâlnire de lucru cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, și cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct.

„Astăzi (luni - n.r.) am avut o întâlnire de lucru cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, și cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct. Am discutat despre ultimele evoluții ale parteneriatului România - SUA în domeniul energiei, în mod special cu privire la dezvoltarea programului nuclear civil. Am transmis că proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă avansează având în vedere că a fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. Astfel că Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârșitul anului 2030 și Unitatea 4 în anul 2031”, transmite Virgil Popescu.

El precizează că un alt subiect de discuții a fost ultimele evoluții ale proiectului Reactoarelor Modulare Mici-SMR.

„Am primit din nou asigurări că avem parte de suportul SUA pentru a finaliza aceste proiecte importante pentru sectorul energetic al României”, încheie Popescu.

(sursa: Mediafax)

×