x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe la preţ redus

Vacanţe la preţ redus

de Elena Stan    |    20 Mar 2009   •   00:00

Agenţiile de turism oferă până la 31 martie reduceri de preţ între 5% şi 30% la pachetele turistice achiziţionate pentru petrecerea vacanţei de vară. Reducerea diferă în funcţie de destinaţie, de momentul achiziţionării pachetului turistic şi de serviciile incluse.



"Reducerile oferite de operatorii din turism vor determina o creştere a numărului de turişti de circa 10% pe intern şi maxim 7% pe extern", ne-a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Chiar dacă este criză, specialiştii în domeniu estimează pentru anul acesta, comparativ cu anul trecut, o creştere a numărului de turişti. "Oamenii au nevoie de o perioadă de relaxare, majoritatea gândindu-se din timp la vacanţa de vară sau la locul unde vor să-şi petreacă sărbătorile pascale. Persoanele care îşi achiziţionează din timp pachetul turistic pot beneficia de reduceri între 5% şi 20% pentru destinaţiile interne şi între 10%-30% pentru cele externe.

EXTRASEZON
Introducerea tichetelor de vacanţă, reducerile de tip early-booking şi adaptarea tarifelor pachetelor turistice la criza financiară sunt câteva măsuri adoptate de operatorii din turism în vederea depăşirii crizei economice.

Mai mult, anul acesta turiştii vor putea petrece Sărbătorile pascale pe Litoral, deoarece sezonul începe mai devreme de 1 Mai. "Vom vedea un Litoral pregătit să primească turişti de Paşti. Va fi organizat un concert Goran Bregovic pe plajă în seara de Paşti, iar în celelalte zile vor mai fi pe Litoral diverse concerte şi târguri de tradiţii româneşti. Sperăm să se poată merge în vacanţa de Paşti cu tichete de vacanţă", a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului.

×
Subiecte în articol: economic