x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzarea de active urcă profitul Fondului Proprietatea

Vânzarea de active urcă profitul Fondului Proprietatea

27 Oct 2009   •   00:00

Profitul net al Fondul Proprietatea a crescut la 646 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an, însă rezultatele au fost influenţate în principal din vânzarea participaţiilor la CEZ Distribuţie, CEZ Vânzare, Cez Servicii, precum şi la Petrom Aviation.



Pentru aceste participaţii a încasat de 547,4 milioane lei brut, potrivit datelor financiare neauditate publicate de companie.
În intervalul ianuarie-septembrie, FP a realizat venituri de 117,26 milioane de lei din dividendele încasate, venituri din dobânzi de 94,9 milioane de lei şi venituri din diferenţe de curs de 2,9 milioane de lei.
Astfel, veniturile au totalizat la nouă luni 762 milioane de lei, iar cheltuielile operaţionale au însumat 15,2 milioane de lei.
Conducerea Fondului Proprietatea şi-a schimbata săptămâna trecută estimarea de profit pentru acest an în urcare, de la nivelul bugetat de 212,4 milioane de lei la 690 milioane de lei.
În primele nouă luni ale anului trecut, FP a obţinut un câştig de 424,8 milioane de lei.
Fondul a fost pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi abuziv de bunuri în timpul regimului comunist.

Acţionarii FP sunt Ministerul Finanţelor, cu 65,09% din capitalul social, persoane juridice - 7,52% şi persoane fizice - 27,38%. Fondul grupează acţiuni la 87 de companii, iar participaţiile sale cele mai valoroase sunt acţiunile la companiile energetice - Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, E.ON Gaz, GdF SUEZ România, complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova, filialele de distribuţie a energiei electrice - şi industrie - Alro, Romaero, Severnav, Azomureş.

×
Subiecte în articol: economic