x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Veste BUNĂ pe piața RCA. O nouă societate de asigurări va emite polițe auto obligatorii

Veste BUNĂ pe piața RCA. O nouă societate de asigurări va emite polițe auto obligatorii

07 Feb 2022   •   10:50
Veste  BUNĂ pe piața RCA. O nouă societate de asigurări va emite polițe auto obligatorii

O nouă societate va emite asigurări RCA dar și pentru locuințe. CEC Asigurări a primit acordul Ministerului Finanțelor. Proiectul a avut nevoie de doi ani pentru a deveni realitate și a fost conceput în legătură cu CEC Bank. 

Acționarul CEC Bank este Ministerul Finanțelor și dispune de 1.000 de sucursale în toată țara.  Însă CEC Asigurări va deveni operațională în circa 6 luni. 

Vestea este bună, în contextul în care falimentul City Insurance din 2021 a provocat o criză pe piața asigurărilor auto, prețurile polițelor RCA crescând alarmant. 

Totodată, ASF vrea să majoreze contribuțiile la Fondul de Garantare a Asiguraților, ceea ce înseamnă că urmează alte scumpiri, în condițiile în care costurile sunt deja ridicate. 

Cei mai afectați de majorări sunt tinerii și firmele de transport din cauza riscului mai mare de a produce accidente. În unele cazuri, prețurile polițelor RCA s-au dublat. 

Lipsa poliței RCA aduce amenzi piperate, între 1.000 și 2.000 de lei, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare ale mașinii. Totodată, neefectuarea unei polițe obligatorii în termen de 30 de zile de la data controlului, duce la radierea mașinii. 

×
Subiecte în articol: rca