x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune din Franța. Alimentele de vor ieftini începând din iulie 2023

Vești bune din Franța. Alimentele de vor ieftini începând din iulie 2023

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2023   •   17:45
Vești bune din Franța. Alimentele de vor ieftini începând din iulie 2023
Sursa foto: Hepta

Prețurile la sute de produse alimentare ar putea să scadă începând de luna viitoare, anunță Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe, citat de Reuters.

"Le spun francezilor că din iulie preţurile anumitor produse vor scădea. Vor fi verificări şi vor exista sancţiuni pentru cei care nu respectă reglementările. Voi avea săptămâna viitoare o listă cu sute de produse ale căror preţuri vor fi reduse. Dacă unele companii alimentare nu-şi respectă angajamentele, numele lor va fi dat publicităţii.Lla anumite produse, la care au scăzut preţurile engros, va urma o scădere a preţurilor cu amănuntul, cu 2%, 3%, 5%, poate chiar cu 10%", a spus acesta.

Demnitarul s-a întâlnit cu reprezentanți ai 75 de  companii care sunt responsabile de 80% din industrie. Aceștia au promis ieftiniri. Printre alimentele ale căror prețuri vor fi mai mici sunt  carnea de pui, uleiul și pastele. 

Le Maire a promis aplicarea de sancțiuni pentru cei care nu respectă reglementările.

Franța este una dintre țările UE cu cea mai mică inflație, aceasta situându-se la 6% în mai 2023, însă prețurile la mâncare au crescut cu 14% în mai și 16% în martie. 

Costurile alimentelor au crescut după ce furnizorii și retailerii au stabilit scumpirea cu 10%, la negocierile din martie. 

Franța este a doua mare economie din zona euro, după Germania. 


 

×
Subiecte în articol: franta alimente ieftiniri