x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune pentru consumatori. Supermarketurile au stocuri suficiente de alimente și dezinfectanți

Vești bune pentru consumatori. Supermarketurile au stocuri suficiente de alimente și dezinfectanți

12 Mar 2020   •   14:45
Vești bune pentru consumatori. Supermarketurile au stocuri suficiente de alimente și dezinfectanți

Magazinele au stocuri suficiente de alimente de bază şi de produse dezinfectante deși cererea pentru acestea din urmă continuă să fie foarte mare.

"Nu au fost semnalate la nivelul Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) situaţii de majorări de preţuri ale unor produse; stocurile de alimente de bază nu reprezintă o problemă pentru niciunul dintre lanţurile de magazine membre, traficul de consumatori variind în funcţie de specificul şi formatul fiecărui magazin; la acest moment nu sunt probleme legate de stocurile de produse dezinfectante, deşi cererea continuă să fie foarte mare", se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

În marile centre comerciale s-au luat măsuri pentru prevenirea aglomerației, sunt dezinfectate locurile cu interacțiune intensă, respectiv uși de acces, cărucioare, case de marcat, POS, grupuri sanitare, personalul este permanent intruit.

Clienții din magazine sunt sfătuii să păstreze o distanță de minimum 1 metru faţă de celelalte persoane din magazin; să respecte indicaţiile şi mesajele afişate în magazine, să evite cumpărăturilor la orele de vârf; să evite mijloacele de transport în comun; desfacerea în magazin a produselor ambalate; folosirea mănuşilor de unică folosinţă sau a pungilor disponibile în magazin; utilizarea dispenserelor cu produse dezinfectante aflate în spaţiile publice.
 

×