x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Viata la tara are fani in strainatate

Viata la tara are fani in strainatate

13 Mar 2004   •   00:00

Romania este recunoscuta pe plan international, alaturi de Bulgaria, ca fiind o importanta destinatie turistica, cu atractii ecoturistice deosebite, a declarat ieri Andrei Blumer, directorul Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER).

Potrivit unor studii facute printre tour-operatorii olandezi, principalul obiectiv de atractie al tarii noastre este natura virgina, urmata de autenticitatea traditiilor. Daca ar fi sa promoveze Romania in ofertele lor, operatorii straini ar insista asupra Deltei Dunarii, care este unica in Europa, a mai precizat directorul AER, citand studiul amintit. Turistii straini sunt atrasi si de diversitatea peisajului, viata rurala, diversitatea de peste existenta, precum si de pesterile din muntii nostri.

PROFIL DE TURIST. Potrivit cercetarillor facute de Organizatia Mondiala a Turismului, persoanele care practica ecoturismul au intre 30 si 59 de ani, au studii superioare si venituri peste medie. Operatorii care includ in ofertele lor pachete pentru ecoturism trebuie sa stie ca cei care practica turismul ecologic au nevoie de ghizi locali specializati, de mancare de buna calitate, sunt interesati in special de produsele naturale si iubesc zonele neaglomerate.

DRUMETII. Pentru a face din tara noastra o adevarata destinatie ecoturistica, trebuie sa atragem turistii prin drumetii cu program tematic, este de parere Andrei Blumer, directorul Asociatiei de Ecoturism. Activitatile deosebit de atractive pentru straini precum vizitarea pesterilor, cicloturismul, calaria, dar si vizionarea pasarilor in Delta sau a animalelor salbatice din paduri sunt un atu pentru dezvoltarea turismului ecologic in Romania. "Avem nevoie de o imagine, de un brand al Romaniei pe care sa il promova m in strainatate", a mai spus directorul AER.
( IOHANNA ONACA )

×
Subiecte în articol: economic