x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vicepreşedintele Gazprom vine mâine la Bucureşti

Vicepreşedintele Gazprom vine mâine la Bucureşti

16 Feb 2010   •   00:00

Alexandr Medvedev, vicepreşedintele companiei Gazprom, va sosi mâine în ţara noastră pentru discuţii bilaterale cu partea română referitoare la proiectele comune pe care Romgaz şI Gazprom doresc să le realizeze.

"Pe 17 februarie vine vicepreşedintele Gazprom, şi totodată preşedintele Gazprom Export, Medvedev la Bucureşti. Va avea loc o întâlnire bilaterală. Am propus realizarea unui proiect, o societate mixtă între Romgaz şi Gazprom, să valorificăm capacităţi de înmagazinare în România", a declarat Adriean Videanu, ministrul Economiei la o televiziune.

El a menţionat că a propus companiei ruseşti o investiţie comună în producerea de energie de înaltă eficienţă. Vizita oficialilor Gazprom era programată iniţial să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie.
Romgaz şi Gazprom au semnat, în iunie 2009, un memorandum de înfiinţare a unei firme mixte pentru construcţia de depozite de gaze în România şi investiţii în producţia energiei electrice.
Videanu speră să-i atragă pe ruşi să investească în centralele electro-termice (CET), care alimentează cu căldură marile oraşe. Premierul Emil Boc a catalogat anul trecut sectorul de termoficare drept "o bombă cu ceas" care are nevoie de investiţii de mai multe miliarde de euro.

Romgaz, producătorul de stat de gaze naturale a bugetat pentru acest an investiţii de 1,2 miliarde de lei, mai mari cu 41% faţă de valoarea din 2009, de 850 de milioane de lei. In 2009, România a importat din Rusia 20% din consumul de gaze naturale.

 

×
Subiecte în articol: redactie