x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vlădescu: Nu am emoţii în privinţa primirii tranşelor

Vlădescu: Nu am emoţii în privinţa primirii tranşelor

26 Ian 2010   •   00:00

S-a căzut de acord asupra condiţiilor care vor fi cuprinse în scrisoare suplimentară la acordul stand-by, a cărei formă este în curs de redactare, şi nu există niciun pericol în privinţa acordării tranşelor, afirmă ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

"Încă suntem în discuţii. Ne înţelegem în toate privinţele, doar că acum redactăm forma finală a scrisorii. Căutăm termenii cei mai potriviţi atât pentru varianta în română, cât şi pentru cea în engleză", a declarat Vlădescu agenţiei Mediafax.

O misiune a FMI se află în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro. Acestia vor prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă, concluziile vizitei în România. În urma încheierii favorabile a misiunii de evaluare, România va primi cea de-a doua tranşă, de un miliard de euro, din împrumutul de la UE. Prima tranşă, de 1,5 miliarde euro, a fost virată României în iulie 2009.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

×