x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vremuri grele

Vremuri grele

10 Apr 2005   •   00:00

Toate cluburile de fotbal, care au circa 19,6 milioane de euro datorii la stat, au in continuare conturile blocate. Nici Rapid, Steaua sau Dinamo, care au contestat in instanta, nu au cum sa scape.



  • de DANIELA IVAN

  • "La Rapid au castigat procesul in sensul ca instanta a hotarat ca acele contracte de sponsorizare sunt de natura salariala si, drept urmare, le voi impozita cu 16%", a declarat Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationalale de Administrare Fiscala (ANAF). El a mai precizat ca donatiile, sponsorizarile, imprumuturile si orice alte modalitati pe care le practica cluburile atunci cand platesc jucatori se cheama simulatie si reprezinta salarii mascate, o modalitate de a ocoli plata impozitelor catre stat. Toate vor fi impozitate cu 16%, ca orice alt castig.

    O alta veste rea pentru sefii fotbalului este ca modificarile care vor fi aduse foarte curand Codului de Procedura Fiscala ii vor impiedica sa lase datoriile intr-o firma veche, iar activitatea sa continue pe o firma noua. Practica de a se crea o noua firma pe aceeasi structura de actionari, care are aceleasi activitati, aproape aceleasi active, aproape aceiasi angajati si clienti, va disparea, a declarat Bodu. El a explicat ca actionarii celei de-a doua firme vor fi solidari raspunzatori cu prima firma daca au mai mult de 50% din actiuni. Aceasta prevedere se va aplica in toate domeniile de activitate.

    ×
    Subiecte în articol: economic