Amrut, un whisky single malt indian, isi face aparitia in Europa si, fara a pretinde ca va detrona whisky-ul scotian care domina piata, a cucerit deja pana si cunoscatorii europeni cei mai exigenti.
MARINA CONSTANTINOIU
Produs in Bangalore, in sudul Indiei, Amrut Single Malt Whisky si-a facut intrarea pe piata europeana la Glasgow, cel mai mare oras al Scotiei, patria whisky-ului de calitate, relateaza AFP.
Promotorii sai vor sa-l vada deja pe listele de meniu in circa 460 de restaurante indiene din Scotia, inainte de a extinde distributia in Marea Britanie si restul Europei. Esantioane din acest produs sunt deja distribuite in Franta, Italia si Spania, principalele piete europene de desfacere pentru whisky.
AFACERE DE FAMILIE. Fabricat dintr-un orz cultivat in Pundjab si Rajasthan, Amrut este distilat in Bangalore, unde este tinut timp de trei ani in scoarta de stejar.
Amrut Distilleries, care apartine familiei Jagdale (cu afaceri in domeniile farmaceutic si al alcoolului), intentioneaza sa vanda, pana la Craciun, cea mai mare parte din marfa deja importata in Europa in 1.000 de lazi, continand fiecare cate 12 sticle de 700 de mililitri.
Citește pe Antena3.ro
marina.constantinoiu@jurnalul.ro