x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Zborul cu avionul devine tot mai scump

Zborul cu avionul devine tot mai scump

26 Aug 2004   •   00:00

Mai multe companii aeriene internationale vor majora tarifele. Decizia este bazata pe noile evolutii de pe piata petroliera, respectiv cresterea continua a costurilor kerosenului.

CRESTERE. Primele care au crescut tarifele au fost companiile britanice British Airways si Virgin Atlantic, care vor fi urmate de alte mari companii aeriene care au anuntat ca vor adauga o "suprataxa" in pretul biletului pentru a face fata noilor evolutii de pe piata petroliera, in ciuda dorintei lor de a continua politica "tarifelor reduse". Compania germana Lufthansa, franco-olandezii de la Air France-KLM, compania portugheza TAP, SwissAir si transportatorii asiatici Singapore Airlines si Cathay Pacific, dar si compania australiana Qantas au anuntat majorarea tarifelor pentru a compensa scumpirea kerosenului. Cursul kerosenului la Bursa din Rotterdam, care se situa pe 30 iulie la valoarea de 0,281 euro pe litru, a crescut cu 42,6% de la inceputul anului, si cu 47,9% comparativ cu nivelul anului 2003.

TAROM. Evolutiile de pe piata petroliera nu au ocolit nici TAROM, care a introdus, in luna iulie, o suprataxa de petrol de 5 euro pe tronson. Avand in vedere ca petrolul detine o pondere importanta in structura costurilor companiilor aeriene, TAROM a precizat ca monitorizeaza atent evolutia pietei, urmand sa-si informeze pasagerii in timp real asupra eventualelor modificari survenite asupra taxei de petrol. (Iohanna Onaca)

×
Subiecte în articol: economic