x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Gigantul RCS, amenintat cu insolventa de o televiziune maghiara

Gigantul RCS, amenintat cu insolventa de o televiziune maghiara

11 Mar 2012   •   13:32
Gigantul RCS, amenintat cu insolventa de o televiziune maghiara

Postul maghiar Hir TV cere insolventa celui mai mare operator roman de cablu, RCS, potrivit unui dosar inregistrat miercuri la Tribunalul Bucuresti.
Primul termen de judecata in cadrul acestui dosar a fost stabilit la data de 23 mai 2012.

Hir TV este un post maghiar de stiri, primul aparut in tara vecina, fondat in 2003, inclus in pachetul maghiar al RCS & RDS, si disponibil in mai multe localitati printre care Oradea, Arad, Satu Mare, Tg. Mures. De asemenea, Hir TV este disponibil in Romania si in pachetul maghiar al UPC.

RCS & RDS este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata telecom din Europa Centrala si de Est, lider detasat pe piata de servicii TV din Romania.

Compania este activa si pe teritoriul Ungariei inca din 1998, cu o cota de 23 % pe piata serviciilor TV, fiind plasata pe a doua pozitie in clasamentul celor mai mari jucatori de pe piata maghiara, in urma UPC.

RCS&RDS, operator de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, are venituri anuale de peste 400 milioane de euro numai in Romania. Grupul mai activeaza in Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia, Italia si Spania.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentanti RCS&RDS nu au oferit niciun comentariu pana la momentul publicarii articolului.

O companie poate solicita insolventa unui partener daca acesta ii datoreaza minim 45.000 de lei (circa 10.000 euro), iar datoria este mai veche de 30 de zile, potrivit legii.
sursa: www.dailybusiness.ro

×
Subiecte în articol: rcs&rds insolventa rcs&rds