x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire Hathaway: Pieţele de acum sunt supraevaluate

Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire Hathaway: Pieţele de acum sunt supraevaluate

04 Dec 2021   •   22:30
Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire Hathaway: Pieţele de acum sunt supraevaluate
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Charlie Munger, vicepreşedintele gigantului Berkshire Hathaway, condus de celebrul investitor Warren Buffett, a spus într-o conferinţă că pieţele de capital sunt extrem de supraevaluate în ceea ce priveşte preţurile, iar mediul actual este „chiar mai dezechilibrat” decât boom-ul dotcom.

„Consider că această eră este chiar mai dezechilibrată decât era dotcom”, consideră Munger, în vârstă de 97 de ani, conform Bloomberg.

Munger a mai declarat că spera ca monedele digitale să nu fi fost niciodată create şi a lăudat iniţiativa Chinei a de a interzice folosirea crypto-activelor.

„În ţara mea, civilizaţia vorbitoare de limba engleză a luat o decizie eronată. Nu pot participa la asemenea bule absurde.”

Indicele S&P 500 a crescut de peste două ori de la minimul din luna martie a anului trecut, în timp ce bitcoin este pe plus cu peste 1.000% în aceeaşi perioadă. Investitorii americani au vărsat aproape 900 de miliarde de dolari în fonduri de capital în 2021, depăşind totalul înregistrat în ultimii 19 ani, potrivit datelor grupului de analiză EPFR Global şi Bank of America.

În prezent, valoarea pieţei americane de capital este mai mare decât nivelul atins înaintea crizei sanitare, iar investitorii au devenit agitaţi, scrie publicaţia americană. Ritmul ridicat al inflaţiei forţează băncile centrale să înăsprească politicile monetare, ameninţând să reducă valul de lichiditate care a alimentat o largă serie de active.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piete de capital