x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Locuitorii din Galaţi nu au apă caldă, dar vor avea trotuare încălzite

Locuitorii din Galaţi nu au apă caldă, dar vor avea trotuare încălzite

28 Mai 2015   •   10:26
Locuitorii din Galaţi nu au apă caldă, dar vor avea trotuare încălzite
Sursa foto: Marius STAN, primarul oraşului Galaţi

Primăria din Galaţi vrea să monteze un sistem de încălzire electrică a trotuarelor, pentru ca la iarnă să nu se mai formeze gheaţă. În acest sens, autorităţile locale au luat deja legătura cu firme de specialitate.

Investiţia este prevăzută tocmai în oraşul în care localnicii nu mai au nici apă caldă, nici căldură. Vestea a scandalizat locuitorii, dar şi angajaţii Prefecturii, care ameninţă cu proteste, dacă proiectul va fi aprobat.

Apa caldă a fost sistată în tot oraşul de aproape două luni, iar căldura nu mai există de aproape opt luni, din cauza datoriilor acumulate de localnici.

Şi chiar dacă Primaria îşi doreşte să instaleze un astfel de sistem de încălzire pe străzile din Galaţi, practic nici nu ar fi posibil.

"Ar trebui aproximativ 200 de wati pe metru pătrat pe trotuar, pentru încalzire, deci asta ar însemna că, dacă am face un kilometru de trotuar, ne-am termina rezerva de putere pe care o avem in municipiu", explică Cezar Cristian, directorul Electrica, citat de ANTENA 3.

Edilul Galaţiului, Marius Stan, vrea să monteze, în prima fază, experimental, instalaţia de încălzire a trotuarului pe aleea pietonală din centrul oraşului.

Primăria nu a vrut să exprime niciun punct de vedere în acest caz.

×
Subiecte în articol: marius stan primar primarie galaţi apa calda