x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Aurul atinge un nou record de peste 2.200 de dolari

Aurul atinge un nou record de peste 2.200 de dolari

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   10:30
Aurul atinge un nou record de peste 2.200 de dolari

Aurul atinge un nou record de peste 2.200 de dolari, în urma speranțelor de reducere a ratelor de dobândă. Dolarul american mai slab şi statutul aurului de „refugiu sigur” sunt principalii factori care susţin creșterea.

Aurul a urcat joi la un nou record de peste 2.200 de dolari, deoarece comercianții au apreciat un semnal al Rezervei Federale care a anunțat că va reduce ratele dobânzilor de trei ori în acest an, notează AFP.

Piețele de acțiuni din New York și din Asia au crescut, iar dolarul s-a depreciat ca reacție la proiecția băncii centrale americane că va începe să relaxeze politica monetară în acest an, în ciuda datelor recente care arată că inflația a crescut în ianuarie și februarie.

Comercianții de aur s-au alăturat, de asemenea, „petrecerii” pentru a „împinge” metalul prețios până la 2.220 de dolari pe uncie - pe fondul unei creșteri de aproape 12% de la jumătatea lunii februarie.

Câștigurile au fost ajutate de un dolar mai slab și de atracția aurului ca un refugiu sigur, pe măsură ce tensiunile geopolitice cresc.

"Ceea ce am văzut aseară a fost într-adevăr undă verde pentru comercianții de aur să revină", a declarat Chris Weston, de la Pepperstone Group.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aur record