x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Tinerețe fără bătrânețe, dragoste, înțelepciune

Tinerețe fără bătrânețe, dragoste, înțelepciune

23 Apr 2024   •   10:28
Tinerețe fără bătrânețe, dragoste, înțelepciune

Când prietena Roxanei i-a povestit despre lucrurile acestea, Roxana a râs și i-a spus că nu mai e copil să creadă că tot ce zboară se mănâncă.

Dar Corina a asigurat-o că nu e un basm răsuflat sau o glumă infantilă. Roxana tot nu a crezut-o.

̶  Of, hai pe la mine să-ți arăt atunci, i-a spus Corina.

Roxana a mers la prietena ei acasă, Corina i-a arătat o cutie de bijuterii de pe noptieră și a deschis-o. Roxana a făcut ochii mari de încântare. Înăuntru, era o brățară din pietre semipretioase albastre, verzi, negre. Atât de bine șlefuite și în niște culori atât de intense, cum Roxana nu mai văzuse niciodată. Sau, cel puțin, nu la prietenele și cunoștințele ei.

̶   E cadoul pe care mi l-a făcut Adi cu ocazia aniversării unui an de relație, i-a zis Corina, punându-și brățara pe mână. Voiam să mă vezi cu ea mâine la birou, dar cum ai făcut pe Toma Necredinciosul când ți-am vorbit de tinerețe fără bătrânețe, dragoste și înțelepciune, am zis, hai, fie, o să stric surpriza de dragul prietenei și colegei mele bune.

 ̶  Vai, cât de frumoasă e! De unde ți-a luat-o Adi? Ți-a spus? Dacă nu, trebuie neapărat să-l faci să-ți zică. Vreau să bag niște șopârle la Ionuț al meu, mai ales că se apropie ziua mea de naștere, știi. A, și ce legătură are brățara ta primită cadou cu lucrurile de care mi-ai povestit?

̶   Haha, mi-a zis, cum să nu, îmi spune tot Adi! a râs Corina, făcându-i cu ochiul Roxanei. De pe E-Crystals e luată, un magazin online super tare cu tot felul de bijuterii din pietre semipretioase. Cele albastre, verzi, negre sunt cele mai cautate, ca să știi. La fel ca pietrele din brățara mea. Și, dacă tot m-ai întrebat ce treabă au tinerețea fără bătrânețe, dragostea și înțelepciunea, află, draga mea, că ele sunt proprietățile benefice ale acestor pietre semipretioase albastre, verzi, negre. N-am vrut să-ți spun direct, m-am gândit să las așa, un parfum de mister, dar acum știi despre ce e vorba. Asta nu înseamnă că, dacă ne luăm amândouă bijuterii de la E-Crystals, nu ne mai facem babe!

Corina a izbucnit în râs, la fel și Roxana. Au băut amândouă câte o cafea și au mai la stat la povești și bârfe. Când s-a lăsat seara, Roxana și-a pupat prietena pe obraji și a ieșit din apartament. Trebuia să se pregătească și ea de muncă. Pe drumul de întoarcere, Roxanei i-a încolțit un gând în minte. Și a zâmbit.

Peste două săptămâni venea ziua ei. Își dorea, cum să nu, să fie și ea tot tânără, înțeleaptă și plină de dragoste ca prietena ei Corina. Bineînțeles, primind un cadou asemănător din partea iubitului ei Ionuț. Abia aștepta să ajungă acasă și, când Ionuț o va întreba cum a fost azi la muncă, ea o să strecoare tot felul de aluzii, mai mult sau mai puțin subtile, în relatarea ei. Trebuie să le prindă Ionuț, altfel nu mi l-aș mai fi făcut de iubit, își spuse Roxana, zâmbind, în timp ce urca scările spre apartamentul ei.

Ionuț s-a prins, într-adevăr (avea cumva altă soluție?). Nu numai că s-a prins, dar a și plusat față de cadoul primit de Corina. Prin urmare, când a venit ziua Roxanei, au ieșit amândoi la o cină romantică în oraș. Nu înainte ca Ionuț să scoată din portbagajul mașinii o plasă de cadouri și din plasă o cutie frumos ambalată.

̶  Pentru tine, iubita mea! La muți ani! i-a spus Ionuț cu zâmbetul pe buze, oferindu-i cutia în dar.

Îmbujorată de emoție, Roxana a desfăcut ambalajul cutiei, i-a deschis capacul și a privit  înăuntru. Era cât pe ce să scape cadoul din mâini de bucurie! Ionuț îi dăruise nu o brățară, ci un colier de la E-Crystals din smarald, onix și lapis lazuli. Cu alte cuvinte, un cadou din pietre semipretioase albastre, verzi, negre – cele mai cautate!

Roxana și-a sărutat iubitul și l-a lăsat să-i prindă colierul de gât. Albastru-lapis lazuli, verde-smarald și negru-onix. Nici nu a trecut bine pragul restaurantului și toate privirile s-au întors, ca la comandă, spre gâtul ei. Roxana a zâmbit, pe deplin satisfăcută în sinea ei. Nici nu se aștepta la altfel de reacție.

Zilele au trecut și Roxana parcă întinerise purtând colierul de la E-Crystals dăruit de iubitul ei. Colegele de serviciu o complimentau pentru tonusul ei bun, pentru energia de care dădea dovadă în exercitarea atribuțiilor de project manager și nu numai. Asta fiindcă Roxana reușise să aducă noi clienți firmei la care lucra, astfel încât, atunci când se făcuse bilanțul, cifra de afaceri crescuse considerabil față de anul precedent. Să se fi datorat acest noroc proaspăt colierului ei? Să fi fost el motivul principal pentru echilibrul, voința de muncă și flacăra întețită a dragostei din viața Roxanei, după ziua ei de naștere?

̶  Tinerețe fără bătrânețe, dragoste și înțelepciune. Eu ți-am zis atunci, mai de mult, dar până nu ai văzut cu ochii tăi, nu m-ai crezut, i-a spus Corina Roxanei într-o pauză de cafea la birou.

̶  Să-ți dea Dumnezeu sănătate, prietenă dragă, că ai avut gura aurită! Fără inspirația ta, nu știu dacă azi aș mai fi ajuns în acest vârf. Atât la job, cât și în viața personală.

̶  Cu mult, mult drag, Roxana mea frumoasă și caldă!

Corina i-a zâmbit și i-a atins colierul din pietre semipretioase verzi, albastre, negre. Roxana i-a întors zâmbetul sincer și a făcut același gest cu brățara Corinei. Totul era bine.

 

×