x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Nissan, anchetat de organismul de supraveghere a pieţei bursiere americane

Nissan, anchetat de organismul de supraveghere a pieţei bursiere americane

28 Ian 2019   •   13:11
Nissan, anchetat de organismul de supraveghere a pieţei bursiere americane

Producătorul de maşini Nissan a confirmat, luni, că este anchetat de organismul de supraveghere a pieţei bursiere americane (US Securities and Exchange Commission – SEC) cu privire la remuneraţia acordată directorilor Nissan din SUA, notează The Guardian.

Fostul preşedinte director general al Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat în noiembrie de autorităţile japoneze, după ce s-a descoperit că acesta nu şi-a declarat veniturile de milioane de yeni. Ghosn, care a respins acuzaţiile, este în continuare arestat în Japonia.

“Am primit o solicitare din partea Securities and Exchange Commission şi cooperăm în totalitate. Nu putem să oferim alte detalii.”, se arată într-un comunicat al Nissan.

Ancheta SEC se află în primele stadii. Organismul de supraveghere a pieţei bursiere a solicitat documente atât de la Nissan, cât şi de la Ghosn, potrivit Wall Street Journal. Deşi acţiunile Nissan sunt listate în Tokyo, unele instrumente financiare sunt tranzacţionate pe bursele americane.

Ghosn, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi din industria auto, este văzut ca arhitectul alianţei dintre Nissan, Renault şi Mistubishi.

 

×
Subiecte în articol: Nissan ancheta carlos ghosn