Salariații din UE au lucrat cu 3% mai multe ore în trimestrul al II-lea din acest an, raportat la cele trei luni anterioare. Este vorba despre peresoane cu vârste între 20 și 64 de ani, arată datele Eurostat. Creșterea orelor lucrate de angajați a fost de 2,3% în România.
Cele mai multe ore au lucrat grecii 18%. Însă salariații din 6 state membre au lucrat mai puțin cu 0,2% în Luxemburg și cu 3,6% în Belgia.
Numărul orelor lucrate de femei a crescut mai mult decât cel al bărbaților. Astfel, orele muncite de femei au urcat cu 3,3% iar al bărbaților cu 2,7%. Tot în Grecia diferența a fost cea mai mare. Numărul orelor lucrate de femei a crescut cu 23,9% iar a bărbaților cu 14,5%.
În Slovenia înmsă, numărul orelor lucrate de femei a scăzut cu 0,1%, în timp ce orele muncite de bărbați a crescut cu 2%, în Luxemburg femeiile au muncit cu 0,7% mai multe ore, iar bărbații cu 0,8% mai puține.
Direcţia schimbării nivelului orelor lucrate la locul de muncă principal a fost aceeaşi pentru bărbaţi şi femei în majoritatea statelor membre UE, fiind înregistrate atât creşteri cât şi scăderi. Singurele excepţii au fost Slovenia (unde numărul total de ore lucrate de femei a scăzut cu 0,1%, în contrast cu o creştere de 2% a numărului total de ore lucrate de bărbaţi), Luxemburg (femei: avans de 0,7%, bărbaţi: scădere de 0,8%) şi Bulgaria (femei: avans de 0,4%, bărbaţi: scădere de 2,7%).