x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Când vor virate pe card pensiile indexate din ianuarie 2024

Când vor virate pe card pensiile indexate din ianuarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   14:15
Când vor virate pe card pensiile indexate din ianuarie 2024
Sursa foto: dobok/Getty Images/iStockphoto

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat când vor fi virați banii pentru pensii, în ianuarie 2024.

Primele două zile din anul viitor vor libere pentru angajați, astfel că pensiile, indexate cu rata inflației, vor fi virate pe card după 3 ianuarie 2024.

"În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! 

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români", a spus demnitarul.

Ministrul atrage atenția asupra unor declarații care îi alarmează pe români. 

"În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8%, și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum. Am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă, pe de o parte, creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea. Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative", a declarat ministrul Muncii, potrivit Psnews.ro 

Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie a anului viitor, când se face recalcularea tuturor pensiilor.

×
Subiecte în articol: pensii card ianuarie 2024 indexare majorari