x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce spune Adrian Câciu despre majorarea pensiilor: Cu siguranță vor crește!

Ce spune Adrian Câciu despre majorarea pensiilor: Cu siguranță vor crește!

28 Iul 2022   •   10:01
Ce spune Adrian Câciu despre majorarea pensiilor: Cu siguranță vor crește!

Pensiile se vor majora începând de anul viitor iar acum sunt realizate simulări pentru a se găsi soluțiile de creștere a acestora, precum și procentul de majorare, potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

”Cu siguranță pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023, o creștere va fi astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus acesta.

Totodată, Guvernul va analiza și pragul de la care pensiile vor fi scutite de impozite. 

Adrian Câciu vrea să se renunțe la procentul de creștere, stabilit în PNRR,, de 9,4% din PIB.

”Trebuie să avem mandat din partea Guvernului ca la negociere procentul celebru de 9,4% din PIB să îl punem în discuție, iar din acest punct de vedere, argumentele pentru a renunța la acest procent există. Suntem într-o perioadă în care inflația a ajuns unde a ajuns, populația sărăcește și, dacă vreți, se duce în zona aceasta de sărăcie extremă. Iar dacă guvernul nu are pârghiile de creștere ale acestor venituri ale populației, atunci nu cred că trebuie să fim în situația în care să spunem că nu ne lasă Comisia Europeană pentru următorii 30 sau 50 de ani să creștem acestei pensii”, a explicat și Marcel Boloș. 

Executivul vrea să ia măsuri pentru a proteja populația de inflație și scumpiri. 

”Știți foarte bine că suntem pe locul trei sau patru la o posibilă sărăcie extremă. De aceea, până la sfârșitul anului, guvernul va trebui să ia multe mai multe măsuri complementare în această luptă cu criza energetică și cu inflația", a declarat și liderul PSD, Marcel Ciolacu.  

×
Subiecte în articol: pensii adrian caciu