x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cu cât ar putea crește pensiile românilor. Procentul REAL aplicat de la 1 ianuarie 2023

Cu cât ar putea crește pensiile românilor. Procentul REAL aplicat de la 1 ianuarie 2023

28 Oct 2022   •   14:53
Cu cât ar putea crește pensiile românilor. Procentul REAL aplicat de la 1 ianuarie 2023

Pensiile ar putea crește mai mult față de anunțurile făcute până acum de oficialii români.

Procentul de majorare al acestora ar putea fi de 11% începând cu 1 ianuarie 2023, potrivit unor surse guvernamentale, citate de antena3CNN

Un avans mai mare ar putea afecta serios deficiul, însă membrii coaliției se atacă reciproc în speranța că va atrage mai mult electoratul. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, continuă atacul la Klaus Iohannis și liberali. 

"Ce mă deranjează azi e că unii, chiar și unii dintre partenerii noștri de coaliție, încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr. Sorin Grindeanu m-a sunat și a spus "mi-a spus mama să nu cumva să-l schimbăm pe Marius Budăi". Până aici s-a ajuns, în momentul în care Marius Budăi a anunțat că trebuie mărite pensiile prima oară.

Ce știu eu de la ministrul Finanțelor, pentru o mărire a pensiilor cu 10% pe care eu o văd necesară, trebuie 11 miliarde de lei. Acum aud că se vorbește de 15 miliarde. Poate că domnul prim ministru sau președintele României au mai multe informații decât mine de la ministrul Finanțelor”, acuză liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Ministrul Muncii spune că majorarea trebuie să fie de peste 10%. 

”Poziția mea e de cel puțin 10%, la fel cum este și poziția PSD-ului. Asta înseamnă că nu va fi o majorare mai mică de 10%. În momentul în care am anunțat o majorare de cel puțin 10%, spuneau că nu sunt bani și mi-au cerut demisia. Cât de serioase sunt aceste propuneri ale lor?”, a declarat și Marcel Boloș. 

Însă PNL, celălalt partid din coaliția de guvernare, vrea o creștere de 15%. 

”Avem nevoie ca pe baza bugetului să facem modificările necesare să vedem în ce fel putem să sprijinim bugetul. Ce bani rămân pentru a ne duce putea duce în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate chiar mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 de lei. Este o cifră pe care am discutat-o și am susținut-o și o susțin cu toată puterea mea”, a anunțat Nicolae Ciucă. 

×
Subiecte în articol: pensii creștere pensii 2023