x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii BNS: „În România e nevoie de o nouă legislaţie în privinţa salarizării”

BNS: „În România e nevoie de o nouă legislaţie în privinţa salarizării”

15 Iun 2015   •   15:50
BNS: „În România e nevoie de o nouă legislaţie în privinţa salarizării”

 România rămâne la coada clasamentului în rândul ţărilor membre UE cu cele mai mici salarii minime alături de Bulgaria, deşi salariul minim pe economie a crescut succesiv în ultimii trei ani în ţara noastră .

Salariul prin definiţia sa reprezintă contravaloarea în bani pe care o primeşte un lucrător pentru munca pe care o prestează. Salariul ar trebui să-I asigure angajatului nivelul minim de subzistenţă.

Blocul Naţional Sindiacal a dus în Parlament o lege prin care ar putea fi modificat dreptul la negociere colectivă al angajatului din România. Proiectul ce se află acum în dezbatere la Senatul României ar putea aduce schimbări importante în privinţa salarizării în ţara noastră.

,,În România discutăm de două tipuri de abordări în materie de politică salarială :sectorul public în care salarizarea este reglementată printru-un cadru legislativ şi sectorul privat în care legea permite negocieri colective sau după caz individuale.Sunt domenii de activitate în care media salariilor..............”

Citește articolul integral AICI



×