x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

10 Noi 2021   •   16:53
Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul dacă ar interveni situații cu care nu sunt de acord. Pentru 25% un motiv ar putea fi obligativitatea vaccinării, arată un studiu realizat de BestJobs.

După ce 87% dintre candidați au declarat că li s-a întâmplat să meargă la interviuri care păreau promițătoare, dar în urma cărora nu au mai primit niciun semn de la recrutor, platforma BestJobs a vrut să descopere și realitatea din cealaltă tabără, a celor care ar renunța la un job început de curând fără să mai răspundă la telefon.

Astfel, cel mai recent sondaj-fulger realizat de companie scoate în evidență motivele pentru care angajații și-ar supune noii angajatori fenomenului de „ghosting” la rândul lor.

27% dintre respondenți au spus că nu văd necesar un asemenea comportament și consideră că plecarea trebuie anunțată indiferent de motivul care a dus la această decizie. În plus, tot aceștia consideră că ar fi imatur să nu anunți, cu atât mai mult cu cât din discuția cu angajatorul poate reieși feedback valoros și constructiv pentru ambele părți.

Poivit studiului, 73% dintre candidați ar renunța la noul job în perioada de probă fără să anunțe angajatorul, dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute, deși procesul de schimbare a jobului poate dura până la 6 săptămâni în cazul angajaților white collar și chiar până la 6 luni în cazul angajaților din categoria gold collar.

Dintre aceștia, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău.

„Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu. La polul opus însă, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării”, se arată într-un comunicat BestJobs.

În același timp, 54% dintre susținătorii deciziei de a părăsi un job în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi, încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plății salariului.

Un alt motiv ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie, așa cum declară 17% dintre candidații care au răspuns la sondaj.

Mediafax

×
Subiecte în articol: job angajati angajator