x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Reper - Scrisoarea de intentie

Reper - Scrisoarea de intentie

08 Iul 2006   •   00:00

Scrisoarea de intentie nu este, asa cum se crede in general, o simpla formalitate, o alta hartie care sa insoteasca CV-ul. Scopul scrisorii de intentie este de a face o buna impresie angajatorului, astfel incat sa reprezinte un motiv in plus pentru a se ajunge la un interviu.

CONTINUT. Scrisoarea de intentie trebuie sa contina urmatoarele elemente: cum poate fi de folos candidatul angajatorului si care ar putea fi beneficiile acestuia; o nota de personalitate care sa vina in contrast cu functionalitatea stricta a CV-ului. Fiecare scrisoare de intentie trebuie scrisa pentru fiecare companie separat si trebuie adresata direct persoanei care se ocupa de selectarea candidatilor.

ABILITATI. In scrisoarea de intentie trebuie reliefate abilitatile care se potrivesc cel mai bine postului pentru care se aplica. Scrisoarea de intentie trebuie sa emane o atitudine pozitiva si entuziasta. De asemenea, scisoarea trebuie sa dezvolte obiectivul profesional mentionat in CV. Dezvoltarea motivelor pentru care doriti sa va schimbati locul de munca este un al element care trebuie sa fie prezent in scrisoare, iar aceasta este bine sa se incheie cu solicitarea unui interviu.

×
Subiecte în articol: cariera intentie