x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Urmează să devii asistent medical? Iată de ce ai nevoie de un certificat A5!

Urmează să devii asistent medical? Iată de ce ai nevoie de un certificat A5!

21 Feb 2022   •   12:44
Urmează să devii asistent medical? Iată de ce ai nevoie de un certificat A5!

Un certificat A5 certifică gradul de sănătate fizică și psihică și este absolut necesar pentru cei care vor să devină asistenți medicali. Acest document este eliberat de către o clinică medicală competentă și certifică faptul că solicitantul deține o autorizație de liberă practică.

În lipsa acestui act, este absolut imposibil să practici meseria de asistent medical din punct de vedere legal. Acest document trebuie depus la dosar în mod obligatoriu și este vizat de către un medic autorizat.

De unde poți obține certificatul medical tip A5?

Poți colabora cu specialiștii de la clinica medicală Standard Med București, pentru că aici lucrează adevărați specialiști în domeniu, care te ajută să primești documentul de care ai nevoie cât mai repede. Actul se eliberează într-un singur exemplar, de către medicii care lucrează în clinici medicale autorizate.

În acest certificat A5 se trece diagnosticul complet și se notează eventualele boli și afecțiuni de care suferă solicitantul. Toate aceste date evidențiază starea de sănătate a pacientului. Dacă se constată că are diferite probleme de sănătate, va fi trimis la medicul specializat în acel tip de afecțiune, pentru a face o evaluare amănunțită.

Dacă persoana respectivă are mai multe diagnostice și se află în evidența mai multor centre medicale, atunci fiecare clinică va emite câte un certificat tipizat, specific pentru fiecare afecțiune în parte. Dacă are un singur diagnostic, va avea un singur certificat. La finalizarea evaluării medicale, actul trebuie semnat de către medicul care a făcut evaluarea respectivă, în semn că își asumă toată responsabilitatea pentru datele relevate.

Ce fel de examinări medicale trebuie efectuate pentru eliberarea unui certificat A5?

Sunt necesare 2 examene medicale, și anume: cel psihiatric, care se face la psihiatrie și cel medical, care se face în cadrul specializării boli interne. Acestea se realizează cu maximă atenție și cu ajutorul aparaturilor de ultimă generație. După ce documentul va fi semnat, se va adăuga și timbrul fiscal.

Certtificatul atestă faptul că solicitantul este apt, atât neuro-psihic, cât și fizic, pentru a exercita profesia de asistent medical, în deplinătate legală. Dacă se observă că nu există niciun fel de probleme de sănătate, atunci se va completa cu mențiunea "Clinic sănătos", iar, în caz contrar, va trebui să facă o evaluare mai amănunțită.

Toate persoanele care fac parte din categoria personalului medical cu pregătire superioară de scurtă durată necesită un certificat A5, potrivit prevederilor legale.

Asistenții medicali trebuie să se înscrie în Registrul Unic care cuprinde toate datele lor personale și să posede o autorizație de liberă practică medicală, avizată de Ordinul Asistenților Medicali din România. Doar în această circumstanță își poate desfășura profesia, în deplinătate legală. Acest certificat A5 își pierde valabilitatea în termen de 3 luni de la data la care a fost eliberat.

Acordă atenție maximă tuturor detaliilor menționate mai sus și solicită acest document în timp util, făcându-ți o programare prealabilă la clinica medicală Standard Med din București, unde profesionalismul este la cele mai înalte standarde. Pentru a afla mai multe detalii, accesează site-ul fisamedicala.info. Specialiștii sunt gata să răspundă tuturor întrebărilor tale și să te ajute cu privire la orice nelămurire!

×