x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Taxele vamale ar putea costa Ford 1,6 miliarde de dolari

Taxele vamale ar putea costa Ford 1,6 miliarde de dolari

26 Iul 2018   •   10:16
Taxele vamale ar putea costa Ford 1,6 miliarde de dolari

Ford a revizuit miercuri în scădere estimările privind câştigurile din acest an din cauza declinului vânzărilor, a tarifelor vamale impuse de China, a dificultăţilor cu care se confruntă pe piaţa europeană şi a avertizat că ar putea înregistra în următorii cinci ani costuri de până la 11 miliarde de dolari în urma restructurării afacerii. 

 

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie, iar începând cu data de 1 iunie sunt aplicate şi producătorilor din UE. Aceste tarife ar putea costa anul acesta Ford aproximativ 1,6 miliarde de dolari în America de Nord, a afirmat directorul financiar al companiei auto, Bob Shanks. 

Acţiunile Ford au scăzut miercuri cu 3,7% la Bursa de la New York. "Este clar că va fi o restructurare majoră, profundă, care va rezolva într-adevăr sectoarele afacerii cu performanţe mai slabe", a declarat Bob Shanks. Acesta a adăugat că Ford va îmbunătăţi performanţele acestor sectoare sau le va vinde. 

În trimestrul doi din 2018 profitul net al Ford a scăzut cu aproape 50%, sub estimările analiştilor, din cauza unui incendiu la un furnizor de componente, care a provocat întreruperea producţiei popularelor camionete, în timp ce declinul vânzărilor şi tarifele vamale au afectat rezultatele din China. În primele cinci luni din 2018 vânzările Ford pe cea mai mare piaţă auto din lume au scăzut cu 22% iar în perioada aprilie-iunie 2018 operaţiunile Ford din China au înregistrat ăierderi înainte de taxe de 483 milioane de dolari. 

De asemenea, Ford a anunţat că lucrează la reducerea costurilor la subsidiara sa din Europa, concentrându-se pe modelele profitabile şi restructurând semnificativ operaţiunile. Compania intenţionează acum ca, până în 2022, să-şi reducă costurile cu 25,5 miliarde de dolari, faţă de reduceri de 14 miliarde de dolari anunţate în toamnă. 

Directorul general al Ford, Jim Hackett, le-a spus investitorilor că firma va trece printr-un proces ''de refocalizare profundă'', a operaţiilor şi ar putea renunţa la unele afaceri neprofitabile. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România. AGERPRES

×