x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Din viaţa Principelui Carol Anton de Hohenzoller

Acum 100 de ani. Din viaţa Principelui Carol Anton de Hohenzoller

30 Sep 2013   •   00:03
Acum 100 de ani. Din viaţa Principelui Carol Anton de Hohenzoller

Sub acest titlu a apărut la editura ziarului nostru un interesant volum în care se arată calităţile distinse pe care le-a avut neuitatul tată al M.S. Regelui Carol al României, precum şi activitatea însemnată pe care a dezvoltat-o în viaţa politică şi militară a Germaniei. Credem că cu greu se va găsi o lectură mai potrivită care să întărească şi să înnobileze mai cu seamă caracterele ofiţerilor ca viaţa acestui principe care a fost pilda cea mai luminoasă a împlinirii datoriei şi a iubirii de patrie. În acest volum se cuprinde o parte din corespondenţa pe care principele Carol Anton a avut-o cu regele Prusiei, cu împăratul Napoleon III şi cu bărbaţii de stat străini asupra candidaturii fiului său Carol la tronul României. Din aceasta se vede marele interes şi marea iubire a defunctului principe pe care le-a avut pentru patria adoptivă a fiului său.

Cartea unui secretar intim

Această lucrare mai sus menţionată este o traducere după cartea “Carol Anton principe de Hohenzollern”, publicată de către istoricul german d. K.Th. Zingeler, care a fost multă vreme secretarul intim al principelui Carol Anton. Cartea este dedicată A.S.R. Principelui Wilhelm, fratele A.S.R. Principele Ferdinand al României şi şeful casei de Hohenzollern Sigmaringen. Volumul cuprinde şi 4 frumoase ilustraţiuni.

De la Turnu Severin


Şantierul naval din T.-Severin, având nevoie de 131 tone de ferărie, pentru construcţia estacadei din portul Constanţa, ministerul de lucrări publice a fost autorizat să furnizeze această cantitate de fierărie de la o casă din Viena, în limitele sumei de 36.100 lei.

Telegrafie poştală

În comuna Chilia, din judeţul Olt, s-a înfiinţat o agenţie specială de telegrafie poştală, pendinte de oficiul Spineni.

Un incendiu

Prefectura judeţului Botoşani raportează ministerului de interne că în acest judeţ, descărcându-se curentul electric într-o casă din comuna Tudora, proprietatea Casei Rurale, locuită de săteanul Neculae Gavriluţă, a incendiat-o, omorând pe copila Marghioala, în etate de 3 ani, care a fost atinsă de curent; tot în acelaşi timp a trăznit omorând şi pe locuitorul Iancu Sfatel din comuna Curteşti, împreună cu 3 vite ale sale.

Portretul principesei Elisabeta

Ziarul “Ebros” din Atena publică în pagina I-a un portret al A.S.R. Principesei Elisabeta a României cu un comentariu admirativ la frumuseţea primei fiice a moştenitorilor Coroanei României.

De la Noul Autogaraj

D. Arhitect Ludwig Schmidt, din Bucureşti, a cumpărat de la Noul Autogaraj din Bucureşti, Ed. De Burbure de Wesembeck, str. Luterană 29-31, un automobil PIPE 12 Hp, cu o caroserie torpedo dublu-faeton.

Din “Universul”, 30 septembrie 1913

×