Sub acest titlu a apărut la editura ziarului nostru un interesant volum în care se arată calităţile distinse pe care le-a avut neuitatul tată al M.S. Regelui Carol al României, precum şi activitatea însemnată pe care a dezvoltat-o în viaţa politică şi militară a Germaniei. Credem că cu greu se va găsi o lectură mai potrivită care să întărească şi să înnobileze mai cu seamă caracterele ofiţerilor ca viaţa acestui principe care a fost pilda cea mai luminoasă a împlinirii datoriei şi a iubirii de patrie. În acest volum se cuprinde o parte din corespondenţa pe care principele Carol Anton a avut-o cu regele Prusiei, cu împăratul Napoleon III şi cu bărbaţii de stat străini asupra candidaturii fiului său Carol la tronul României. Din aceasta se vede marele interes şi marea iubire a defunctului principe pe care le-a avut pentru patria adoptivă a fiului său.
Cartea unui secretar intim
Această lucrare mai sus menţionată este o traducere după cartea “Carol Anton principe de Hohenzollern”, publicată de către istoricul german d. K.Th. Zingeler, care a fost multă vreme secretarul intim al principelui Carol Anton. Cartea este dedicată A.S.R. Principelui Wilhelm, fratele A.S.R. Principele Ferdinand al României şi şeful casei de Hohenzollern Sigmaringen. Volumul cuprinde şi 4 frumoase ilustraţiuni.
De la Turnu Severin
Şantierul naval din T.-Severin, având nevoie de 131 tone de ferărie, pentru construcţia estacadei din portul Constanţa, ministerul de lucrări publice a fost autorizat să furnizeze această cantitate de fierărie de la o casă din Viena, în limitele sumei de 36.100 lei.
Telegrafie poştală
În comuna Chilia, din judeţul Olt, s-a înfiinţat o agenţie specială de telegrafie poştală, pendinte de oficiul Spineni.
Un incendiu
Prefectura judeţului Botoşani raportează ministerului de interne că în acest judeţ, descărcându-se curentul electric într-o casă din comuna Tudora, proprietatea Casei Rurale, locuită de săteanul Neculae Gavriluţă, a incendiat-o, omorând pe copila Marghioala, în etate de 3 ani, care a fost atinsă de curent; tot în acelaşi timp a trăznit omorând şi pe locuitorul Iancu Sfatel din comuna Curteşti, împreună cu 3 vite ale sale.
Portretul principesei Elisabeta
Ziarul “Ebros” din Atena publică în pagina I-a un portret al A.S.R. Principesei Elisabeta a României cu un comentariu admirativ la frumuseţea primei fiice a moştenitorilor Coroanei României.
De la Noul Autogaraj
D. Arhitect Ludwig Schmidt, din Bucureşti, a cumpărat de la Noul Autogaraj din Bucureşti, Ed. De Burbure de Wesembeck, str. Luterană 29-31, un automobil PIPE 12 Hp, cu o caroserie torpedo dublu-faeton.
Din “Universul”, 30 septembrie 1913